Vliegen naar Toscane

Vliegen naar Elba

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Vliegen naar Elba staat gelijk aan vliegen naar een droombestemming. Elba is één van de mooiste eilanden van de Middellandse Zee en een bijzondere bestemming binnen de regio Toscane. Het heerlijke klimaat, het azuurblauwe zeewater en natuurlijk het huis van Napoleon maken Elba tot een fantastische bestemming voor een vliegvakantie in Europa.

Het vliegveld van Elba is weliswaar klein, maar toch komen hier per week enkele vluchten aan. Vanuit Nederland is het helaas niet mogelijk om rechtstreeks op Elba te vliegen, maar ondanks dat zijn er voldoende manieren om al vliegend aan te komen op de luchthaven van Elba, Aeroporto di Marina di Campo.

Vluchten naar Elba

Als je vanuit Nederland met het vliegtuig naar Elba wilt, kun je ervoor kiezen om eerst naar een andere Italiaanse luchthaven te vliegen. Pisa, Florence en Milaan Linate zijn de vliegvelden in Italië waarmee het mogelijk is om via een tussenstop naar Elba te vliegen.

Als je ervoor kiest om eerst naar Pisa te vliegen, dan kan dit vanuit Nederland via Schiphol en vanuit Eindhoven. Kies je om op Florence of op Milaan Linate te vliegen, dan is de enige optie om dit vanaf Schiphol te doen.

Vliegen naar Elba vanuit Zwitserland

Mochten er geen vluchten beschikbaar zijn voor één van de hierboven genoemde Italiaanse airports, dan kun je ook overwegen om een tussenstop te maken in het Zwitserse Lugano. De Zwitserse stad Lugano ligt op de grens met de Italiaanse regio Lombardije. Als enige vliegveld buiten Italië biedt Lugano de mogelijkheid aan om te vliegen op Elba.