Appartement in Toscane

Appartement

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Verblijven in een appartement aan de kust van Toscane? Of juist in één van die betoverende Toscaanse steden en plaatsen? Tijdens je vakantie wil je natuurlijk volop genieten van die prachtige Toscaanse omgeving, het heerlijke lokale eten en alle bezienswaardigheden die de regio heeft te bieden. Een appartement voorziet doorgaans in alle gemakken waar je tijdens je vakantie in wilt worden voorzien. Via ToscaneGuru.nl vind je ongetwijfeld dat ene vakantieappartement voor een heerlijk vakantie!

Overzicht met geselecteerde aanbieders van appartementen

Gedurende je welverdiende zomervakantie wil je helemaal kunnen ontspannen en genieten van de zon, de zee, het strand en alle andere zaken die je vakantiebestemming heeft te bieden. Zie je jezelf al op je slippers het appartement verlaten om naar het strand te wandelen? Of een koffiebarretje bezoeken wat op 5 minuten lopen in het historische centrum is gelegen? Aan de hand van het onderstaande overzicht kun je alle mogelijkheden bekijken om de perfecte locatie te vinden!

Appartementen in het centrum van de stad

In het centrum van steden zoals Florence, ook wel Firenze genoemd, Pisa, Lucca, Siena en San Gimignano zijn tijdens de zomermaanden veel appartementen beschikbaar. Vaak worden deze privé of particulier aangeboden, maar er zijn ook reisorganisatie die hierin voorzien. Vanuit je appartementje ben je zodoende in de gelegenheid om helemaal op te gaan in het lokale leven en onderdeel uit te maken van de cultuur van de stad.

Het aanbod in de steden is divers. Er zijn appartementen beschikbaar die voorzien in je behoefte om jouw vakantie zo in te vullen zoals je dat zelf wilt. Ook in het centrum zul je merken dat er voldoende appartementen te vinden zijn met een zwembad. Deze luxe mag natuurlijk niet ontbreken op het moment dat het kwik tijdens de zomermaanden boven de 30 graden uitstijgt. 

Als je in een appartement in het centum van één van de Toscaanse steden verblijft, zijn alle bezienswaardigheden doorgaans op loopafstand te bereiken. Verder zit op iedere hoe van de straat wel een osteria, en trattoria of restaurant. En als je echt gelukt hebt, dan zit er ook no een gelataria in de buurt voor onvervalst Italiaanse schepijs.

Appartement langs de Toscaanse kust

De Toscaanse kust is bijna 250 kilometer lang en loopt van Massa in het noorden naar Orbetello in het zuiden van de regio. Langs de kust liggen veel Toscaanse hotspots die dienen als uitvalsbasis voor een heerlijke strandvakantie. Ook in deze kust- en badplaatsen vind je veel appartementen om tijdens je vakantie te verblijven.

De bekendste plaatsen langs de kuststrook zijn Forte dei Marmi, Viareggio, Vada, Livorno en Piombino. Dit is ook de plaats waar de boot naar het Toscaanse eiland Elba ook vertrekt. Aan de zee bevinden zich veel leuke appartementencomplexen waar je heerlijk vakantie kunt vieren. Zie je jezelf al zitten op je balkon terwijl de zon langzaam in de zee verdwijnt? Dat is toch het ultieme vakantiegevoel!

Vaak heeft een appartement ook de beschikking over een lekker zwembad. Als je dan een keer een dagje naar het strand bent geweest, kun je hier aan het einde van de dag nog een verfrissende duik nemen. Daarna kun je lekker in het appartement koken of er voor kiezen om lekker uit eten te gaan.