Familievakantie

Familievakantie

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Wat is er nou leuker dan een familievakantie met het hele gezin of je familie. Vakantie is toch iets waar je het hele jaar naar toeleeft en als het dan eenmaal zover is, dan kun je er maar beter goed van genieten. Toscane is de ideale bestemming om lekker met zijn allen naar toe te gaan. En als je het helemaal goed aanpakt, dan bereid je je hierop goed voor. Zodoende weet je zeker dat je kindvriendelijke vakantie ook echt kindvriendelijk is.

Kindvriendelijke accomodaties

Bij een familievakantie is het leuk voor de kinderen dat de accommodatie waar je verblijft ook echt op kinderen is gericht. De kids vinden het fantastisch als er een zwembad met glijbanen is en dat er klimtoestellen en trampolines zijn. Ook animatie wordt doorgaans bijzonder goed gewaardeerd door onze jong reisgenoten. Want het belangrijkste is natuurlijk dat wanneer de kinderen tevreden zijn, de ouders dit meestal ook zijn. En dat is nou precies de bedoeling van een familievakantie in Toscane.

Campings voor de ultieme familievakantie

In Toscane zijn onwijs veel leuke campings te vinden waar je terecht kunt met het hele gezin. Of je nou wilt verblijven aan de Toscaanse kust of juist in het Toscaanse binnenland. In beide delen van de regio zijn voldoende kindvriendelijke campings te vinden. In het onderstaande overzicht zijn de beste campings geselecteerd, zodat je gericht op zoek kan.

Kindvriendelijke vakantieparken

Ook als je geen fan bent van kamperen, dan zijn er voldoende alternatieven. In Toscane zijn veel vakantieparken te vinden die gericht zijn op vakanties voor het hele gezin. Vaak vind je op deze parken enorm veel faciliteiten zoals een zwembad met glijbaan, één of meerdere restaurants, een winkel voor de dagelijkse boodschappen en nog veel meer. Hieronder hebben we alle aanbieders van kindvriendelijke vakantieparken voor je op een rijten gezet.

Overzicht van aanbieders van vakantieparken

Vakantiehuizen en villa’s

Wanneer je met de kids op vakantie gaat, dan kan het natuurlijk praktisch zijn om alle gemakken te hebben die je thuis ook hebt. In dat geval kun je natuurlijk ook overwegen om in een vakantiehuis of villa te verblijven. Ook op vakantie gaan de kinderen gewoon lekker los en dan kan het bijvoorbeeld heel handig zijn om een wasmachine te hebben. En iedere dag in een restaurant eten is wellicht ook niet altijd een optie. Daarom kan het verstandig zijn om te kiezen voor een verblijf in een accommodatie waarin je alles bij de hand hebt.

Overzicht van aanbieders van vakantiehuizen en villa’s

Vluchten naar Toscane

Niet alle ouders vinden het even fijn om met de kinderen het hele stuk naar Toscane te moeten rijden. Daarom is het maar goed dat je ook gewoon met het vliegtuig kunt. Vanuit Nederland duurt een vlucht naar Pisa of Florence gemiddeld zo’n 2 uur. Dat is toch een stuk beter dan 1.400 kilometer in de auto.

Alle aanbieders van vliegtickets naar de luchthavens van Pisa en Florence hebben in het onderstaande overzicht opgenomen. En mocht je ter plekke op het vliegveld een auto willen huren, dan kan dat ook gewoon. Voor het gemak hebben ook hiervoor een overzicht samengesteld.

En mocht je het handig vinden om op je plaats van bestemming ook alvast een auto te huren, dan kun je deze het beste online reserveren. Via de onderstaande aanbieders vind je gegarandeerd de huurauto die past bij je wensen.

Leuke activiteiten met de kids

Tijdens je vakantie ben je natuurlijk niet gebonden aan de camping of een vakantiepark. Het is altijd leuk om erop uit te trekken en Toscane heeft voldoende leuke activiteiten waar je de kids ook een plezier mee doet. Ook deze activiteiten hebben we voor je op een rijtje gezet.

  • Bezoek één van de vele pretparken in de buurt van je accommodatie. Bij de receptie vertellen ze je precies waar je naar toe moet.
  • Lekker zwemmen en van de glijbaan afgaan bij een leuk waterpark. Dit is niet alleen leuk voor de kinderen, maar hier worden de ouders stiekem ook blij van.
  • Een dagje naar het strand. Als je aan de Toscaanse kust verblijft is Spiaggia Bianca een echte aanrader. Het zand is hier nog witter dan in het Caribische gebied 😉
  • Natuurlijk mag een bezoekje aan de scheven toren van Pisa ook niet ontbreken. Het blijft leuk om een foto te maken waarop het lijkt dat je tegen de toren aanduwt.
  • Fietsen in Lucca. Een dagje Lucca is leuk voor jong en oud. In de hele stad kun je fietsen huren en ook een ‘family bike’ behoort tot de opties. Dit zijn ‘fietsen’ waar je met meerdere personen op kunt; twee voor en twee achter, lekker knus.
  • In Florence vind je twee leuke musea waar je de kids gerust mee naar toe kunt nemen. Dit zijn Museo Ragazzi Florence en Museo Leonardo da Vinci.
  • Parco di Pinocchio in Collodi. De meningen lopen uiteen, de één vindt het fantastisch, de ander vindt het helemaal niets… Mocht je in het noorden van de regio verblijven en het een dagje iets minder weer zijn…
  • En natuurlijk heel veel ijsjes eten… Italianen maken het lekkerste ijs ter wereld en een familievakantie in Toscane is niet compleet zonder echte gelato te hebben gegeten.