Hotel Westin Excelsior Florence, Toscane

Hotel

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Overnachten in een knus hotel in Toscane? In Toscane zijn super veel hotels te vinden en de diversiteit is enorm. Als je op reis of op vakantie gaat naar Toscane, dan is er volop keuze met betrekking tot je accommodatie. En ook als je een stedentrip wilt maken naar Florence, Pisa, Lucca of Siena dan ga je ongetwijfeld het hotel vinden dat het beste past bij jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Op ToscaneGuru.nl zijn alle mogelijkheden voor je op een rijtje gezet!

Overzicht met geselecteerde aanbieders van hotels

Verschillende hotels in de regio

Afhankelijk van het gedeelte van Toscane waar je wilt verblijven, varieert het aanbod. In het binnenland vind je landelijk gelegen hotels waar je kunt genieten van het glooiende landschap, de wijngaarden van Antinori of Banfi, de prachtige kleurverschillen en de statige cipressen.

Aan de kust is het aanbod natuurlijk veel meer gericht op het #beachlife. Want wat is er nou lekkerder dan om tijdens je welverdiende vakantie direct aan zee te verblijven. Stel je voor dat je ‘s ochtends wakker wordt en vanaf je balkon direct zicht hebt op die prachtige blauwe Ligurische of Tyrreense Zee. Niet slecht, toch?

Eventueel kun je ook vanaf Piombino de oversteek wagen naar het eiland Elba. Ook hier zijn volop hotels te vinden waar je aan de boulevard kunt verblijven vlakbij de kust of aan het strand. Hoe lekker is het als je ‘s avonds kan genieten van de alle schatten die de zee heeft te bieden.

Verschillende type hotels

In deze Italiaanse regio zijn heel veel verschillende soorten hotels te vinden. Hieronder zijn een aantal uitgelicht, waardoor je waarschijnlijk beter in staat bent om de juiste keuze te maken voor je vakantie.

Boetiekhotel

Een boetiekhotel, ook wel geschreven als boutique hotel, zijn vaak kleine accommodaties die niet onderdeel uitmaken van een grotere keten of geheel. Vaak zijn dit bijzondere hotels met een romantische, intieme sfeer en is de uitstraling luxe. Het unieke karakter komt voort uit de inrichting en in sommige gevallen zijn zelfs de kamers allemaal uniek.

In de omgeving  van plaatsen zoals Florence (Firenze), Lucca, Siena en Montalcino vind je een aantal leuke boetiekhotels. Een aantal bevinden zich zelfs in een middeleeuws Toscaans kasteel!

Resort

Een resort is weer heel wat anders van een boetiekhotel. De grote gemene deler is dat ook bij een resort het draait om luxe en comfort. Vaak zijn resorts grootschaliger opgezet en is het naast een vakantieverblijf ook een conferentieoord.

In Toscane vind je een aantal resorts die specifiek zijn toegericht op de doelgroep die de Toscaanse ‘terme’ wil bezoeken in de omgeving van Montepulciano en Montecantini. Deze hotels zijn van alle gemakken voorzien zoals een lekker zwembad en een heerlijk restaurant.

Aparthotel

In aparthotel is een combinatie van een hotel en een appartement. In de praktijk betekent dit dat je verblijft in een appartement en gebruik kunt maken van dezelfde faciliteiten als een hotel. Hierbij moet je denken de service, de schoonmaak en het pension.

Veel aparthotels vind je midden in de Toscaanse steden zoals Florence, Siena en Pisa. Overigens zijn er buiten deze plaatsen ook voldoende opties om in een dergelijk vakantieverblijf te logeren. Dit kan zowel in het binnenland van de regio, maar ook aan de kust.

Charmehotel

Een charmehotel is een accommodatie die volledig door de eigenaar wordt gerund. Dit betekent dat je kunt genieten van oprechte interesse, een persoonlijke benadering en de typische Italiaanse gastvrijheid. Wat overnachten in een charmehotel extra leuk maakt, is dat de eigenaar doorgaans echt zijn of haar best doet om jou een fantastische vakantie te bezorgen. De tips voor de omgeving of de bezienswaardigheden die je worden geadviseerd, zijn vaak ook de dingen die de eigenaar zelf de moeite waard vindt om te bezoeken. Overal in Toscane zijn deze accommodaties te vinden.

Relais

Met een relais in Toscane wordt over het algemeen een vakantieaccommodatie op een groot landgoed bedoeld. Het type accommodatie kan volkomen uiteen lopen en variëren van een kasteel tot een oude boerderij of een oud postkantoor. Wat je in ieder geval niet hoeft te verwachten, is een standaard hotel, maar juist iets bijzonders.

In dit deel van Italië vind je zeer veel relais die volledig zijn ingericht op een ontspannen verblijf in de regio. Op sommige relais worden wijnproeverijen georganiseerd en bij andere zit een restaurant. Hier wordt vaak met lokale ingrediënten gewerkt, zodat je de regio nog beter kan proeven. Ook een verblijf in of op een Toscaans relais is echt geen straf.

Top 10 hotels in Toscane

De top van van populairste hotels in Toscane staan in het onderstaande overzichtje te vinden. Geniet hier lekker van een heerlijke vakantie!

  • Marrani
  • President
  • Radda
  • Calamidoro
  • Montaperti
  • Riviera
  • Panoramic
  • Astor
  • Giglio
  • Michelangelo