Bed & breakfast in Toscane

Bed and breakfast

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Bed and breakfast wordt vaak afgekort tot B&B en heet in goed Italiaans locanda. In Toscane vind je super veel B&B’s verspreid over de hele regio. Alleen in de stad Florence (Firenze) zijn al bijna 4.000 bed & breakfast te vinden. En ook in de centra van andere bekende steden zoals Siena, Lucca en Pisa zijn deze in overvloed aanwezig. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de Toscaanse kust en het eiland Elba. Kortom, wil je in Toscane in een bed and breakfast verblijven, dan heb je voldoende keuze!

Overzicht met geselecteerde aanbieders van bed and breakfasts

B&B aan de kust

De Toscaanse kust is ongeveer 250 kilometer lang. Aan de kust van de Ligurische zee vind je veel B&B’s in en rondom de bekende badplaatsen van de regio. Een aantal hiervan bieden uitzicht op zee. En wat is nou een lekkerder gevoel dan wakker worden dichtbij zee? Langs de kust kun je de zee op de achtergrond horen en dit geeft natuurlijk dat heerlijke vakantiegevoel.

Een bed and breakfast aan de kust geeft je bovendien het gemak dat je vlakbij het strand bent. Vaak kun je gewoon lopend naar het strand en daardoor hoef je in de drukke Toscaanse badplaatsen niet langdurig te zoeken naar een parkeerplekje. Een aantal bekende plekken in Toscane waar het tijdens de zomervakantie goed toeven is, zijn Livorno, Viareggio, Piombino, Forte dei Marmi en vergeet ook het eiland Elba niet.

Naast het ‘strandleven’ kun je langs de Toscaanse kust natuurlijk maximaal genieten van al het moois wat de zee heeft te bieden. In de vele restaurants langs de kuststrook wordt vrijwel alleen maar gekookt met regionale frutti di mare. Dit betekent smullen geblazen van de lekkerste lokale visgerechten, spaghetti alle vongole en gebakken gamba’s of garnalen.

Luxe bed & breakfast met zwembad

In het Toscaanse binnenland vind je in een aantal gebieden luxe bed & breakfasts met een heerlijk zwembad. Tijdens de zomermaanden kan het kwik in dit deel van Italië oplopen tot wel meer dan 30 graden. Op zo’n moment kun je je toch niets lekkerders voorstellen dan een heerlijke duik in het zwembad. Even lekker afkoelen om vervolgens weer langs de kant op je bedje te gaan liggen.

In de omgeving van Montalcino en in de Chianti streek zijn veel luxe B&B’s die van alle gemakken zijn voorzien. Vaak bevinden deze accommodaties zich op sprookjesachtige plekken in de omgeving. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan bovenaan een wijngaard of in een vallei tussen de statige cipressen. Zowel de omgeving van Montalcino als de Chianti streek staan natuurlijk bekend om haar prachtige wijnen. Het bijkomende voordeel is dat deze wijnen worden vergezeld door lokale gerechten die volgens nonna’s, grootmoeders, recept worden bereid. Stel je nou eens voor dat hier in de buurt in een B&B verblijft…