Weekendje weg

Weekendje weg

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Een weekendje weg is altijd leuk en vooral als je naar Toscane gaat! Wat te denken van een tripje met je geliefde naar één van die romantische Toscaanse steden. Of wat dacht van een lang weekend Florence met je vrienden of vriendinnen. Er zijn talloze manieren om deze korte periode op een bijzonder manier in te vullen.

Lang weekend Toscane

Een lang weekend Toscane begint doorgaans op het vliegveld, omdat het te tijdrovend is om met de auto te gaan. Vanuit Nederland wordt het vaakst gevlogen op het vliegveld van Florence (FLR) en Pisa (PSA). Daardoor ligt het voor de hand om te kiezen voor een verblijf in één van deze steden of haar omgeving. Tijdens je verblijf ben je natuurlijk niet gebonden aan de stad, want veel andere Toscaanse hotspots zijn met het openbaar vervoer te bereiken. Eventueel zou je zelfs nog kunnen overwegen om voor een dagje een auto te huren.

Weekendje weg Florence

Als je kiest voor een weekendje weg naar Florence, dan is de kans groot dat je je ogen uitkijkt. Wandelen door het historische centrum van de stad staat gelijk aan een wandeling in een openluchtmuseum. De bekendste bezienswaardigheden zijn natuurlijk de Dom van Florence en de Ponte Vecchio. Maar vergeet niet dat er nog heel meer is.

Wat te denken van het Piazza della Signoria. Dit is één van de belangrijkste pleinen van de stad en hier je onder andere het Palazzo Vecchio, het oude stadhuis, de Neptusnusfontein, de standbeeld van Cosimo I de’ Medici en het bekende kunstmuseum Uffizi. In dit museum vind je werken van de grote meesters van de Renaissance zoals Michelangelo en Leonardo da Vinci.

En wat een weekendje Florence extra leuk maakt, is dat het niet perse nodig is om alles te bekijken om je te vermaken. Florence is gewoon een heerlijke stad om te verblijven. Er zijn veel leuke wijnbarretjes te vinden met de beste lokalen wijnen en lekkere lokale hapjes. En ook de Toscaanse keuken mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je bezoek aan de stad. Als je eenmaal in Florence bent geweest, dan blijf je terugkomen!

TIP: de 5 beste wijnbars in Florence op TripAdvisor:

1. Buca 10 Via Fiesolana 10R
2. Lo Sverso Via Panicale 7
3. The Arts Inn Via del Porcellana 63R
4. Note di Vino e. di Andrea Meucci Via Dell’Olivuzzo 79
5. Wine & Art in Florence Via De’ Medici 6

Handige info voor je trip naar Florence

Vanaf Amsterdam vliegt KLM rechtstreeks op de luchthaven van Florence, Amerigo Vespucci. En het meest actuele aanbod accommodaties kun je eenvoudig raadplegen via Booking.com.

Via een van de onderstaande sites kun je precies nagaan welke vluchten er zijn en waar de laagste prijzen worden gehanteerd.

Een lang weekend naar Pisa en omgeving

Naast Florence kun je ook rechtstreeks vliegen naar het vliegveld van Pisa, Galileo Galilei Airport. Vanaf het vliegveld ben je binnen 10 minuten in het centrum van de stad met Pisa Mover. De straatjes in het historische centrum van Pisa zijn erg sfeervol en er is genoeg te zien om je 1 tot 2 dagen goed te vermaken.

De belangrijkste bezienswaardigheid is natuurlijk de bekende scheven toren van Pisa. Maar daarnaast zijn er ook andere bezienswaardigheden die meer dan de moeite waard zijn zoals de Dom van Pisa, Duomo Santa Maria Assunta en de botanische tuin. En afhankelijk van de tijd van het jaar zou je zelfs kunnen overwegen om een dagje naar het strand te gaan.

Als je echt een lang weekend erop uit gaat, is het leuk om ook een gedeelte van de omgeving te verkennen. Een echte aanrader is om een dagje naar Lucca te gaan. Met de trein bedraagt de reistijd slechts een half uurtje. Lucca is ook echt zo’n typisch Toscaanse stad met een prachtige stadsmuur. Op deze muur kun je heerlijke fietsen, deze zijn namelijk overal te huur. En als je bent uit gefietst, plof je gewoon neer bij een van de vele restaurantjes om je te laten verwennen met de lekkerste lokale gerechten.

Handige info voor je trip naar Pisa

Vanaf Amsterdam vliegt Transavia het hele jaar op Pisa Airport. En ook voor Pisa heeft Booking.com een mooi volledig overzicht met accommodaties voor je verblijf in deze stad en haar omgeving.