Villa in Toscane

Villa

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Wat is er nou mooier dan de gedachte om te verblijven in een echt authentieke Toscaanse villa..? De romantiek spat er van af alleen bij het idee al. Zie je jezelf al zitten met je geliefde in zo’n prachtig oud pand? Bijvoorbeeld aan het zwembad of op het terras uitkijkend over de heuvels of de wijngaarden in de regio. Verblijven in een Toscaanse villa of vakantievilla is voor velen de ultieme manier om de vakantie door te brengen in dit deel van Italië. Via ToscaneGuru.nl ga je ongetwijfeld de juiste vinden om te boeken voor jou, je partner, je gezin of familie!

Overzicht met geselecteerde aanbieders van villa’s

Beleef Toscane vanuit je privé zwembad

In Italië zijn sowieso veel villa’s en vakantievilla’s beschikbaar als accommodatie om je vakantie door te brengen. Veel typische Toscaanse landhuizen zijn geschikt gemaakt om je te voorzien van de nodige luxe. En ongeacht het gedeelte waar je in Toscane wilt verblijven, is er een grote diversiteit met villa’s om te huren. Hierbij moet wel worden gezegd, dat de overgrote deel te vinden is in het binnenland van de regio. Maar ook langs de kust, in de buurt van het strand, direct aan zee en op Elba kun je de villa van je dromen huren. Alleen hiervoor moet je vaak net iets beter je best doen.

Luxe villa huren

Een luxe villa huren in Toscane zorgt ervoor dat je even helemaal onbezorgd kunt genieten. Vaak is er ook een privé zwembad beschikbaar, zodat je helemaal ongestoord kunt ontspannen bij het uitzicht, de rust en al het moois om je heen. Verder is het zo dat je hier bent voorzien van alle gemakken die je thuis ook hebt. Je kunt erop rekenen dat er een keuken is, maar bijvoorbeeld ook een wasmachine, een tv, airconditioning en een terras.

Wat het verblijf natuurlijk extra leuk maakt, is dat je op kunt gaan in het Toscaanse leven. Het is natuurlijk mogelijk om boodschappen vanuit Nederland mee te nemen, maar het is nog veel leuker om deze in de buurt van je vakantievilla te halen. Hoe leuk is het om de lokale markt te bezoeken voor verse groente. Of wat te denken van een bezoekje aan de slager voor het beste vlees uit de regio. Maar ook in de supermarkt is een enorm keuze uit typische Italiaanse producten die je in Nederland waarschijnlijk nooit zult zien. Kortom, eigenlijk is het veel leuker om deze dingen allemaal te ontdekken en de pindakaas en hageltjes maar gewoon thuis te laten.

In en rondom de meeste Toscaanse steden ga je ongetwijfeld de villa vinden die het beste bij je past. De enige vraag is eigenlijk nog wordt het Lucca of Pisa, of ga je voor Florence of Siena? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een minder grote plaats en een villa huren in Montalcino, Montepulciano, Pienza of Cortona. Ook daar staan er voldoende te huur.

Lijkt het je toch leuker om de Toscaanse kust als uitvalsbasis te kiezen, overweeg dan om je te oriënteren op de omgeving van Forte dei Marmi, Viareggio, Livorno, Cecina, Piombino en Grosseto. Nabij deze plaatsen en badplaatsen vind je ook een paar hele mooie villa’s om de vakantie door te brengen. En het grote voordeel van deze omgeving is dat je vlakbij de kust en het strand bent. Dus wat wordt het? De Chianti streek of de Val d’Orcia in het binnenland van de regio of toch de kust..?

Vakantievilla verhuur

De verhuur van vakantievilla’s gebeurt zowel via commerciële reisorganisaties, maar als je goed zoekt, dan zijn er ook alternatieven om particulier te huren. De verhuur via commerciële organisatie is letterlijk iets meer georganiseerd en gefaciliteerd. Daarnaast kun je ook terecht in de particuliere verhuur. Vaak zijn deze particulieren aangesloten bij een overkoepelend platform zoals Booking.com of Micazu.nl.