Auto huren Siena

Auto huren Siena

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Een auto huren in Siena kan zowel in als rondom het centrum van de stad. Het huren van een auto is een ideale manier om de omgeving te verkennen of om bijvoorbeeld een dagje naar Florence te gaan. Het gebied tussen Siena en Florence is prachtig om doorheen te rijden en bied je alle vrijheid om onderweg een aantal stops te maken in de prachtige Chianti streek. Natuurlijk kun je ook verder door rijden naar de Val d’Orcia in het zuiden. Dit is iets waar je sowieso geen spijt van gaat krijgen.

Afhankelijk van de invulling van je vakantie kun je ervoor kiezen om een auto te huren voor een aantal dagen, maar het kan ook wel erg fijn zijn om je volledige vakantie een auto tot je beschikking te hebben. In de omgeving van Siena zijn in ieder geval voldoende autoverhuurbedrijven en ToscaneGuru.nl heeft alle mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Autoverhuur in Siena

Waar je in steden zoals Pisa en Florence direct een auto kunt huren op het vliegveld, kan dit in Siena in en rondom het centrum van de stad. Soms is het ook mogelijk om je huurauto af te laten leveren bij je accommodatie. Via de onderstaande partijen kun je precies nagaan welke huurauto’s beschikbaar zijn tijdens je vakantie in dit deel van Toscane.

In Siena zijn de volgende autoverhuurbedrijven te vinden. Via een van deze car rentals vind je ongetwijfeld de huurauto die past bij je wensen.

  • Avis, Via Simone Martini
  • Budget, Via Simone Martini
  • Europcar, Viale Europa
  • Hertz, Viale Sardegna
  • Maggiore, Via Simone Martini

Goedkoop & betrouwbaar huren

Bij het huren van een auto is het zaak om goed te overwegen of je dit op een goedkope manier wilt doen of dat je er bewust voor kiest om iets meer te betalen. Naast het type huurauto dat je kiest, bepaalt het type verzekering die je afsluit wat de hoogte wordt van het huurbedrag.

Voordat je op vakantie gaat, is het sowieso slim om je alvast online te oriënteren op het huren van een auto. En als je precies weet wanneer je deze nodigt hebt, kun je huurauto ook alvast online reserveren. Qua verzekering zijn er verschillende vormen van dekking mogelijk. Naarmate je kiest voor een uitgebreidere dekking wordt de huurprijs hoger. Voor een paar tientjes extra kun je vaak alle risico’s afdekken wat ervoor zorgt dat je een zorgeloze vakantie tegemoet gaat. Bij het ophalen van de auto moet je niet ingaan op de zogenaamde goed bedoelde adviezen van de baliemedewerker. Vaak wordt er geprobeerd om ter plaatse nog een aanvullende verzekering te verkopen die helemaal niet nodig is. Trap hier dus niet in!

Bij het in ontvangst nemen van de auto moet je goed controleren of er geen schade opzit. Bekijk de auto van alle kanten inclusief het dak en laat zwart op wit zetten welke gebruiksschade reeds op de auto zit. Krasjes, deukje en andere vormen van beschadiging moet allemaal op papier worden gezet. En beide partijen dienen hiervoor te tekenen, dus ook de autoverhuur in Siena. Als je zeker weet, dat alles goed is geregeld, kun je de auto in ontvangst nemen en de omgeving verkennen!

*Coverfoto Elena Odareeva/Shutterstock.com