Vakantiepark Toscane

Vakantiepark

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Vakantieparken in Italië zijn vaak erg gezellig en ditzelfde geldt ook voor ons geliefde Toscane. Vanaf het moment dat je aankomt, merk je dat alles in het teken staat van een gezellige vakantie in de natuur. Ieder vakantiepark heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Het ene park bestaat uit vakantiehuizen en het andere park beschikt over appartementen. Doorgaans zijn alle faciliteiten aanwezig om ervoor te zorgen dat het je aan niets ontbreekt. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan een lekker zwembad, een restaurant met lokale gerechten en entertainment voor de kids. Via ToscaneGuru.nl vind je ongetwijfeld het ideale vakantiepark voor je reis naar Toscane!

Overzicht met geselecteerde aanbieders van vakantieparken

Kleinschalige vakantieparken

Wat het verblijven op een vakantiepark in Toscane extra leuk maakt, is dat er veel kleinschalige parken zijn te vinden. Kleinere accommodaties bieden vaak net dat kleine beetje extra wat je vakantie tot een onvergetelijke herinnering maakt. Dit merk je door de persoonlijke aandacht die je krijgt en de oprechte interesse die wordt getoond door de eigenaren. Het zijn vaak die kleine tips die je krijgt waardoor je vakantie net iets bijzonderder wordt.

Bij een kleinschaliger vakantiepark zijn vaak minder faciliteiten aanwezig dan bij de grote massale parken. Een zwembad voor een lekkere duik ontbreekt op vrijwel geen enkel park in de regio. De grote vakantieparken beschikken meestal over restaurants, animatie, winkeltjes en soms zelf over tennisbanen en een voetbalveld. Bij het maken van je keuze voor een vakantieverblijf is het dus goed om je te realiseren wat de grootste verschillen zijn. Kies je voor de kleinschaligheid en de persoonlijke aandacht of maak je liever gebruik van de talloze faciliteiten..?

Vakantiepark aan de kust, de zee of het strand

In de buurt van de kust, de zee of het stand vind je een ander soort toerisme dan in het Toscaanse binnenland. Het grote verschil is de gezellige drukte die te vinden is aan de kust ten opzicht van de rust in het binnenland.

Wanneer je besluit om te verblijven op een vakantiepark langs de kuststrook, dan ben je verzekerd van een lekkere strandvakantie. De parken in dit deel van Italië zijn volledig gefaciliteerd op het standleven. In veel gevallen ben je in 5 tot 10 minuten lopen al op het strand. Je kunt dus gewoon in je zwembroek, in je bikini of op je slippers op pad.

Wat een vakantiepark aan de kust, de zee of het strand extra aantrekkelijk maakt, is dat je in de drukke gebieden geen rekening hoeft te houden met de parkeerdrukte. Hoe comfortabel is dat..? Verder heb je natuurlijk de flexibiliteit van de nabijheid van je accommodatie. Mocht je iets zijn vergeten, dan kun je dit eenvoudig halen. En op het moment dat iemand eerder naar huis wil, dan kan dat ook gewoon.

Luxe vakantieparken met zwembad in het binnenland

Zo druk als dat het langs de kust is, zo heerlijk rustig is het in het Toscaanse binnenland. Overigens wil dit niet zeggen dat in het binnenland alleen maar kleinschalige, rustige accommodaties zijn.

Kies je ervoor om in de omgeving van Florence, Siena, Lucca, San Gimignano, Pienza of Montalcino dan ben je verzekerd van het beste wat Toscane heeft te bieden. Je vindt hier prachtige wijngaarden en het glooiende landschap. Maar wat te denken van de karakteristieke zonnebloemvelden en de kenmerkende cipressen in de regio.

In dit deel van de regio vind je luxere vakantieparken die van alle gemakken zijn voorzien. Een verfrissend zwembad is nagenoeg altijd gegarandeerd, want het kwik kan hier tijdens de zomermaanden behoorlijk stijgen. Sommige parken hebben eigen restaurants die de lekkerste regionale delicatessen serveren. Treur vooral niet als dit niet het geval is, want in dit deel van Italië wordt in ieder restaurant zeer veel tijd en liefde aan het eten besteed.

Kindvriendelijk vakantiepark