Vakantiehuis in Toscane

Vakantiehuis

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Vakantiehuis huren in het Italiaanse Toscane gedurende de zomer? Voor velen is dit de manier om de vakantie door te brengen. In dit deel van Toscane worden veel vakantiehuizen te huur aangeboden waardoor er genoeg te kiezen valt. Zo kun je een vakantiehuisje huren met een zwembad of zelfs een privé zwembad. Maar als je in de buurt van het strand, de zee of de kust verblijft, is dit wellicht niet eens nodig. Misschien volstaat dan een moderne woning of een huisje met een strak design interieur, omdat het strand toch op loopafstand is. Via ToscaneGuru.nl vind je ongetwijfeld je perfecte vakantiehuis!

Overzicht met geselecteerde aanbieders van vakantiehuizen

Vakantiehuis langs de Toscaanse kust

Van het meest noordelijke puntje van de Toscaanse kust tot aan het meest zuidelijke is de kuststrook in totaal bijna 270 kilometer land. In het noorden begint de kust in Marina di Carrara en deze eindigt in het zuiden bij Chiarone Scalo. Wanneer je van het noorden naar het zuiden rijdt, dan kom je de ene na de andere Toscaanse badplaats tegen. De bekendste badplaatsen zijn Forte dei Marmi, Viareggio, Livorno, Cecina, Piombino en Grosseto.

Het heeft natuurlijk weinig uitleg nodig om te vertellen dat in dit deel van Italië het perfect vertoeven is op het strand gedurende de zomermaanden. Een vakantiehuis in de omgeving van één van deze plaatsen is de perfecte uitvalsbasis voor je strandvakantie. Hoe dichter je aan zee of aan het strand kunt verblijven, hoe beter het doorgaans is.

Als je aan de kust verblijft, kun je natuurlijk ook een dagje het binnenland in trekken. Steden zoals Lucca, Pisa en Pistoia zijn vanaf de kust in het noorden van Toscane goed te bereiken. En meer in het zuiden van de regio zou je een dagje Elba kunnen overwegen of een bezoek aan het natuurlijk park ‘Riserva Naturale di Monterufoli’.

Huisje huren in het binnenland

In het Toscaanse binnenland is het doorgaans goed toeven in de zomermaanden. Rijdend in de Val d’Orcia kom je er achter dat achter de volgende heuvel een nog mooier uitzicht is dan bij de heuvel ervoor. Terwijl je in de Chianti streek langs de wijngaarden rijd waar de Vernaccia di San Gimignano en Chianti Classico worden geproduceerd. En in de Val di Pesa geeft het zonlicht de omgeving een sprookjesachtige uitstraling.

Stel je nou eens voor dat je in het Toscaanse binnenland een huisje hebt gehuurd. En dat je vanuit je (privé) zwembad van het uitzicht geniet… Dan valt er verder toch niet heel veel meer te wensen. Bovendien vind je het lekkerste lokale eten bij je om de hoek in één de lokale osteria’s, trattoria’s en ristorantes. Maar ook zelf koken in je eigen huisje is geen straf. De beste lokale ingrediënten zijn namelijk te vinden op de markt nabij.

Vakantiewoning verhuur

Een groot gedeelte van de vakantiehuizen worden beschikbaar gesteld via de  de georganiseerde verhuur, maar daarnaast worden vakantiewoningen ook particulier aangeboden op de markt. Dit gaat via partijen zoals Booking.com en het voordeel hiervan is dat je deze woningen hierdoor sneller ontdekt.

Het aanbod particulier aangeboden vakantiewoningen varieert sterk. Er zijn in Toscane zowel goedkope als luxe woningen op de markt voor 2-, 4-, 6-, 8-, en soms wel 10-personen. In een aantal gevallen is hier zelfs een lekker zwembad bij aanwezig voor een verfrissende duik. Maar resumé, er is voor een ieder een leuk vakantiehuis te vinden ongeacht de locatie of de wijze van verhuur!