Piombino

Piombino

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Piombino is een stadje aan de kust in het westen van Toscane en maakt onderdeel uit van de provincie Livorno. In deze Toscaanse kustplaats wonen in totaal ongeveer 35.000 mensen. Iedere zomer neemt dit aantal fors toe. Enerzijds vanwege het feit dat in de omgeving van de stad veel mooie stranden zijn te vinden. Anderzijds omdat vanaf Piombino de boot naar Elba vertrekt. Op ToscaneGuru.nl lees je alles wat je moet weten voor je bezoek aan of je verblijf in en rondom deze badplaats!

Welke informatie vind je op deze pagina

Op deze pagina over Piombino vind je informatie, inspiratie en tips om je vakantie of reis zo goed mogelijk te plannen. Over de volgende onderwerpen kun je op deze pagina meer lezen:

Top 5 reisaanbieders van ToscaneGuru.nl

Als je op vakantie gaat naar Piombino of in de prachtige omgeving van het stadje, dan hoort hier natuurlijk een fijne plek bij om te overnachten en te verblijven. Op ToscaneGuru.nl hebben we alle reisaanbieders voor je in een overzicht gezet. Zo weet je zeker dat je een heerlijke plek hebt tijdens je vakantie!

Naast de hierboven genoemde reisaanbieders kun je zelf ook rechtstreeks online een accommodatie boeken. Lang niet alle aanbieders bieden alle hotels, vakantiehuizen en agriturismo’s aan. Voor het meest complete aanbod raadpleeg je het kaartje hieronder. Door te klikken op de blauwe icoontjes kun je alle locaties op je gemakje bekijken.

Booking.com

Wat te zien en te doen in Piombino?

Doordat Piombino één van de oudste stadjes is aan de Toscaanse kust, zijn er een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard. Wanneer je van plan bent het historische centrum te bezoeken, is het slim om aan de rand van de stad te parkeren. Vervolgens kun je alle bezienswaardigheden wandelend één voor één op je gemakje bekijken.

Overzicht met bezienswaardigheden

 • Piazza Bovio, het prachtige plein aan de kust met de vuurtoren
 • Torrione e Rivellino
 • Fonti di Marina
 • Casa delle Bifore
 • Palazzo Nuovo
 • Palazzo Communale
 • Torre dell’Orologio
 • Torre Mozza

Piazza Bovio

Het prachtige Piazza Bovio

Torrione e Rivellino

Torrione e Rivellino in Piombino

Torre Mozza

Torre Mozza, Piombino

Tips en praktische informatie

Parkeren

Vanwege de aanwezigheid van de haven, zijn veel parkeergelegenheden afgestemd op de bezoekers van de eilanden. In tegenstelling tot andere steden in de regio concentreert het aantal grote parkeergelegenheden zich daardoor niet in het centrum, maar in de haven. Wanneer je van plan bent om bijvoorbeeld Elba te bezoeken, dan kun je je auto parkeren op één van de beveiligde parkeergelegenheden. Daarnaast zijn er een aantal parkeergarages. Houd er hierbij wel rekening mee dat je je sleutel moet inleveren en je auto wordt weggezet door één van de beheerders. Typisch Italiaanse zullen we maar zeggen.

 • Parking Porto Pimobino Alvin, dit is een parkeerterrein, geen garage.
 • Autorimessa Garage del Porto
 • Parcheggio Gargage II Porto – Permare
 • Parking ‘The Ferry’
 • Garage La Stazione
 • Piazza dello Sgarallino

Met de boot naar Elba vanaf Piombino

Doordat de vaartijden vanaf het Toscaanse vaste land naar Elba relatief kort zijn, is een bezoekje aan Elba leuk om te doen. Hierdoor beleef je je vakantie in Piombino en haar omgeving toch net even anders. Tijdens een dagje Elba kun je één van de talloze stranden bezoeken. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de voormalige residentie van Napoleon te bezichtigen.

Vanuit de haven van Piombino kun je op verschillende havens varen op het eiland Elba. Hiervoor gaan er dagelijks verschillende veerboten en ferry’s naar Cavo, Rio Marino en de hoofdstad van het eiland Portoferraio. Afhankelijk van de bestemming die je kiest, verschilt de reistijd.

 • Cavo – 20 minuten
 • Rio Marino – 45 minuten
 • Portoferraio – 60 minuten

Voor wat betreft de kosten voor de overtocht, gelden verschillende prijzen. Wanneer je zonder auto naar Elba gaat, zijn de prijzen logischerwijs lager. Verder verschillen de prijzen per bestemming. Voor Portoferraio, Rio Marnio en Cavo gelden de volgende prijzen voor een retourticket.

 • Cavo – 20 tot 25 euro
 • Rio Marino – 20 tot 25 euro
 • Portoferraio – 25 tot 30 euro

Wanneer je met de auto de auto naar Elba wilt, dan gelden er andere prijzen. Per haven verschillen de prijzen voor de overtocht. Deze variëren van 40 tot 70 euro.

Vliegen naar Piombino

Als je van plan bent om op vliegvakantie naar Toscane te gaan, zijn er meerdere mogelijkheden. Vanuit Nederland kun je vliegen op de luchthavens van Pisa en Florence. Om verzekerd te zijn van de beste prijzen is het verstandig om je vlucht tijdig vast te leggen. Natuurlijk kun je ook last minute beslissen, maar tijdens de zomermaanden zijn de vluchten schaars. Hieronder vind je het aantal kilometers en de reistijd naar Piombino vanaf beide vliegvelden.

 • Pisa – 110 kilometer en 75 minuten reistijd
 • Florence – 165 kilometer en 120 minuten reistijd

B&B’s, hotels en appartementen in Piombino

Vanwege haar gunstige ligging aan de Ligurische zee zijn er veel bed and breakfasts, hotels en appartementen in en rondom het centrum van de stad. Verder speelt het feit dat de boot naar Elba hier vertrekt een belangrijke rol. Waarschijnlijk is Piombino niet de mooiste Toscaanse stad die je ooit zult bezoeken, maar is de stad wel een praktische uitvalsbasis. Doordat de ligging ten opzichte van bezienswaardigheden, stranden en de boot naar Elba perfect is, kun je hier prima een paar dagen verblijven. In de directe omgeving is genoeg te verkennen. Met behulp van het onderstaande overzicht vind je ongetwijfeld het hotel, het appartement of B&B wat het beste past bij jouw reisdoel.

Campings, vakantiehuizen en agriturismo’s in de omgeving

Lijkt het je leuker om buiten de stad te verblijven in de omgeving? In dat geval zijn er in dit deel van Toscane veel leuke campings, comfortabele vakantiehuizen of knusse agriturismo’s te vinden. Hierdoor ontloop je de drukte tijdens de zomermaanden in het stadje. Maar ben je wel in de gelegenheid om hier ’s ochtends een espresso te drinken of ’s avonds te dineren. Doordat je net buiten de stad bent, rijd je ook eenvoudig naar de mooiste stranden in de omgeving. Hierdoor is bijvoorbeeld een bezoekje aan het Spiaggia Bianca bij Vada is snel gemaakt!

Geselecteerde aanbieders van vakantiehuizen, villa’s & agriturismo’s

Overzicht met aanbieders voor campings & vakantieparken

Piombino op de kaart