Rondreis door Toscane

Rondreis

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Een rondreis door Toscane is een mooie manier om de regio te leren kennen. Hierbij kun je natuurlijk kiezen naar dat deel van Toscane waar je voorkeur naar uit gaat, zoals de kust, de Chianti streek of de Val d’Orcia. Wat een rondreis extra leuk maakt, is dat je niet bent gebonden aan één vaste verblijfplaats. Dit zorgt voor de nodige variatie en afwisseling tijdens je vakantie.

Rondreis Toscane met eigen auto

Een roadtrip is altijd leuk! En helemaal als dit het begin is van een mooie reis door Toscane. Het grote voordeel van een rondreis met eigen auto is dat je meer spullen mee kunt nemen dan wanneer je met het vliegtuig gaat. Dit kan je net even iets meer comfort geven tijdens je vakantie. Realiseer je dat je natuurlijk wel al die spullen moet meeslepen.

Als je ervoor kiest om een rondreis door Toscane te maken dan zijn er twee mogelijkheden.

  • Een georganiseerde reis
  • Zelf een route uitstippelen

Georganiseerde rondreis

Een georganiseerde rondreis houdt in dat de reis al volledig is uitgestippeld door je reisaanbieder. Het grote voordeel hiervan is dat zowel de route als de accommodaties al voor je zijn uitgezocht en dat je hier zelf niet meer over na hoeft te denken. Tijdens deze vakantie ben je volledig ontzorgd en hoef je alleen maar te genieten van al het moois wat op je pad komt.

Eigen rondreis

Zelf een reis samen stellen is natuurlijk super leuk. Zodoende bepaal je helemaal zelf wat je gaat doen tijdens je vakantie en hoef je nergens rekening meet te houden. Het enige wat je hoeft te doen is nadenken over wat je wilt zien in de regio en hier je route op afstemmen. Hierbij is het wel aan te raden om van tevoren de accommodaties online te boeken. Hiermee voorkom je teleurstelling ter plekke.

Fly drive Toscane

Een fly drive naar Toscane is het alternatief wanneer je niet het hele stuk zelf naar Italië wilt rijden. Hierdoor kun je optimaal genieten van al je vakantiedagen en dit scheelt bovendien een vermoeiende rit in de auto. In dit geval vlieg je vanuit Nederland naar Pisa of Florence. Op het vliegveld staat dan een huurauto voor je klaar die je alleen nog maar hoeft op te pikken bij het verhuurbedrijf. Dit is het vertrekpunt voor het Toscaanse avontuur wat je tegemoet gaat!

Bij een fly drive zijn de overnachtingen verzorgd net als de huurauto. Verder is er een dagprogramma beschikbaar waar ook de overnachtingen op zijn afgestemd. Het dagprogramma is dusdanig samengesteld dat een groot deel van de Toscaanse hotspots, zoals Florence, Pisa en Lucca, tijdens deze vakantie worden bezocht.

Eventueel is het natuurlijk ook mogelijk om zelf je fly drive samen te stellen. Het grote voordeel is dat je niet de lange rit in de auto hoeft te maken. En verder dat je zelf kiest wanneer en met welke maatschappij je vliegt en ook zelf de route bepaalt inclusief de accommodaties voor de overnachtingen. Geen slecht idee, toch? Hier vind je alvast 6 tips met reisinspiratie.