Pienza

Pienza

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Pienza is een stadje in Toscane en heeft net iets meer dan 2.000 inwoners. Pienza is onderdeel van de provincie Siena en is gelegen in de prachtige Val d’Orcia. In dit deel van Toscane vind je ook andere bekenden Toscaanse plaatsen zoals Montalcino, San Quirico d’Orcia, Castiglione d’Orcia, Bagno Vigoni en Montichiello.

Als je Pienza wilt bezoeken en door de heuvels van Toscane rijdt, dan zie je het stadje al in de verte liggen. Net als Montalcino en Montepulciano is deze stad gelegen op een berg ter hoogte van bijna 500 meter. De rit er naar toe is werkelijk adembenemend. De omgeving is typisch Toscaans door al haar heuvels, de vele cipressen en de mooie kleurverschillen. Wil je dit deel van Toscane ontdekken? Op ToscaneGuru.nl hebben we alles wat je moet weten op een rijtje gezet.

Welke informatie vind je op deze pagina

In Pienza en haar omgeving is voldoende te doen. Op deze pagina ga je alle informatie en inspiratie vinden voor het plannen van de perfecte vakantie of reis in dit deel van Toscane. Dit zijn de onderwerpen die je op deze pagina kunt terug vinden:

Top 5 reisaanbieders van ToscaneGuru.nl

Verblijven in Pienza betekent, verblijven in één van de mooiste Toscaanse plaatsjes. En bij het perfecte bezoek aan het stadje en de omliggende omgeving, hoort natuurlijk een heerlijke accommodatie die voorziet in alle gemakken. Via de reisaanbieders in het onderstaande overzicht vind je de leukste hotels, het meest ontspannen vakantiehuis of de camping met het mooiste uitzicht.

Mocht het nou zo zijn, dat je toch nog niet de perfecte accommodatie hebt gevonden via één van de hierboven genoemde reisorganisaties. Bekijk dan het onderstaande kaartje. Hierop vind je alle hotels, B&B’s, agriturismo’s en vele andere accommodaties die niet via een reisorganisatie zijn te boeken. Door te klikken op de blauwe icoontjes op de kaart, kun je alle accommodaties bekijken.

Booking.com

Wat te zien en te doen in Pienza?

Als je in Pienza of in omgeving bent, dan ben je natuurlijk benieuwd naar ‘wat te zien en wat te doen’. Het stadje zelf beschikt over een aantal bezienswaardigheden die verplichte kost zijn om te bezoeken. In het onderstaande overzicht vind je een aantal tips met de belangrijkste bezienswaardigheden om te zien en dingen om te doen.

Bezienswaardigheden in Pienza

 • De oude binnenstad, Centro Storico
 • De kathedraal, Il Duomo
 • Palazzo Piccolomini
 • Il Palazzo Borgia
 • Piazza Pio II
 • Palazzo Pubblico
 • Museo Diocesano
 • En natuurlijk het proeven van de lokale Pecorino kaas

De oude binnenstad, Centro Storico

Centro Storico, Pienza

De kathedraal, Il Duomo

De kathedraal, Il Duomo, Pienza

Palazzo Piccolomini

Palazzo Piccolomini, Pienza
faber1893 / Shutterstock.com

Il Palazzo Borgia

Il Palazzo Borgia, Pienza

Piazza Pio II

Piazza Pio II, Pienza

Palazzo Pubblico

Palazzo Pubblico, Pienza
Flaviya / Shutterstock.com

Pecorino di Pienza

Pecorino uit Pienza

Pecorino di Pienza is een soort schapenkaas die alleen in deze omgeving wordt gemaakt. Deze bekende kaassoort wordt in veel delen van Italië wordt gemaakt en heeft de aanduidig DOP, Denominazione d’Origine Protetta. Afhankelijk van waar deze wordt gemaakt, krijgt de kaas een andere aanduiding. In dit geval is dit dus ‘di Pienza’. Als je een keertje in de Val d’Orcia hebt en één van de vele trattoria’s of osteria’s bezoekt, dan is de kans groot dat je deze kaassoort op de menukaart vindt.

Overige tips

Parkeren in Pienza

Parkeren in het centrum van de stad kan erg uitdagend zijn. Het stadje is niet erg groot en daardoor is het aantal parkeergelegenheden beperkt. Rondom het historische centrum zijn een aantal betaald parkeerplekken. Deze zijn vrijwel alleen te bemachtigen als je op tijd komt. Zelf in de maand september kan het nog zeer uitdagend zijn om een plekje te vinden.

Hieronder vind je een overzichtje met parkeergelegenheden om je het leven makkelijker te maken.

 • Via del Casselo
 • Punto Sosta Communale
 • Tegenover de Coop

Zodra je het stadje in rijdt, wordt overigens vrij goed aangegeven waar je de parkeergelegenheden kunt vinden. De bekende blauwe borden met de letter ‘P’ erop wijzen je de weg.

B&B’s, hotels en appartementen in Pienza

In het stadje zelf zijn vind je vooral hotels, B&B’s en particulier worden ook appartementen aangeboden. Zodra je buiten het centrum bent, zijn er vooral accomodaties met een landelijk karakter. Hetzelfde geldt voor de accomodaties in de omgeving. Massatoerisme ga je hier (gelukkig) niet of nauwelijks terug vinden. Via de onderstaande geselecteerde aanbieders vind je alle B&B’s, hotels en appartementen in en rondom het stadje.

Vakantiehuizen, agriturismo’s en campings in de omgeving

Wanneer je van plan bent om Pienza en haar omgeving te bezoeken, dan zijn er volop mogelijkheden om te overnachten. Dit deel van Italië beschikt over veel mooie accomodaties die enorm de moeite waard zijn. Het aanbod is diverse en bestaat uit vakantiehuizen, villa’s, agriturismo’s en campings. Vlakbij het plaatsje Castiglione d’Orcia bevindt zich een zelfs een oud postkantoor, wat is omgetoverd tot een heerlijk vakantieverblijf. Dit is Hotel Osteria dell’Orcia.

Geselecteerde aanbieders van vakantiehuizen, villa’s & agriturismo’s

Overzicht met aanbieders voor campings & vakantieparken

Pienza op de kaart