Sorano

Sorano

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Sorano ligt helemaal in het zuiden van Toscane, bijna op de grens met de regio Lazio. Net als Pitigliano is ook Sorano onderdeel van de groep mooiste dorpjes van Toscane. Deze staan in het Italiaans bekend als de ‘Borghi più belli’. Vanwege het middeleeuwse karakter van dit stadje wordt het tijdens het hoogseizoen door velen bezocht. Het historische centrum van het stadje en haar bezienswaardigheden zijn absoluut de moeite van een bezoekje waard. Op ToscaneGuru.nl vind je alle informatie die je nodig hebt voor een bezoek of langer verblijf aan Sorano!

41 hotels, B&B’s en andere accommodaties in Sorano

Het prachtige dorpje Sorano herbergt een aantal leuke plekken om tijdens je reis of vakantie te verblijven. Nabij het stadscentrum vind je een aantal toepasselijke locatie. En in de directe omgeving tref je nog een veel groter aanbod. Met behulp van het onderstaande kaartje kun je eenvoudig zoeken naar een leuk hotel, B&B of ander type verblijf. Het enige wat je hoeft te doen is op het blauwe icoontje klikken om alle foto’s en informatie te vinden. Succes gegarandeerd!

Booking.com

Welke informatie vind je op deze pagina

Op deze pagina over Sorano vind je informatie en inspiratie om je vakantie of reis naar dit deel van Toscane zo goed mogelijk in te vullen. De onderwerpen op deze pagina zijn:

Reisaanbieders van ToscaneGuru.nl

In Sorano en haar prachtige omgeving is het goed toeven. Wat je verblijf in dit deel van Toscane extra prettig maakt, is een fijne accommodatie. Wat fijn is, verschilt voor iedereen. Daarom heeft ToscaneGuru.nl de beste aanbieders van verschillende type accommodatie voor je in een handig overzicht gezet. Of je nou op zoek bent naar een vakantiehuis voor het hele gezin, een camping in de natuur, een leuke agriturismo of een typisch Toscaans hotel… via het onderstaande overzicht heb je alles bij de hand.

Wat te zien en te doen?

Wat te zien en te doen in Sorano? Doordat het middeleeuwse karakter in het stadje nog volop aanwezig is, is een bezoekje aan het centrum absoluut de moeite waard. Net als Pitigliano is het centro storico niet al te groot. Daardoor kun je wandelend alle belangrijke bezienswaardigheden eenvoudig bereiken. Wanneer het een dagje minder goed weer is, moet je Sorano zeker bezoeken. Hieronder vind je een aantal tips met bezienswaardigheden die je kunt bekijken.

Mocht je na een bezoekje aan het stadje nog tijd over hebben, dan kun je ook die andere ‘borghi più belli’ nog bekijken. Pitigliano en Sovana liggen namelijk om slechts een steenworp afstand.

Overzicht met bezienswaardigheden

  • Het historische stadscentrum
  • De stadsmuur, Porta dei Merli welke ook bekend staat als Porta di Sotto
  • Fortezza Orsini, het kasteel van Orsini. In het kasteel bevindt zich momenteel het Museum van de Middeleeuwen en de Renaissance
  • Masso Leopoldino, het panoramische terras

Het historische stadscentrum

Historisch centrum van Sorano

Centro storico di Sorano is het bezoeken absoluut waar. Het historische centrum van dit bijzonder stadje staat net als Pitigliano voor het overgrote deel op tufsteen. Daarnaast is er nog een gelijkenis met Pitigliano. Ook Sorano beschikt over een Joodse gemeenschap. Mocht je van plan zijn om beide stadjes te bezoeken, dan kun je beter starten met Sorano en daarna naar Pitigliano gaan. Sorano is simpelweg kleiner en is daardoor een mooi voorproefje voor het grotere Pitigliano.

In het centrum van het stadje vind je nog allemaal kleine straatjes en trappetjes welke doorgaans vrij rustig zijn. Soms is het er zelfs uitgestorven en waan je je echt in de middeleeuwen. Terwijl je door het middeleeuwse stadje heen dwaalt, kom je de mooiste uitzichten tegen. Centro storico ligt boven op een heuveltop en is daardoor omringt door andere heuvels en valleien.

Verder zijn er natuurlijk voldoende lokale delicatessenwinkels en restaurantjes waar je de lekkerste regionale gerechten krijgt geserveerd. Vanzelfsprekend mogen ook de koffiebarretjes niet ontbreken. Lupi Mario schenkt heerlijke koffie en hier kun je bovendien lekker op het terras zitten.

De stadsmuur, Porta di Merli

Porta di Merli, Sorano
Ermess / Shutterstock.com

Net als veel andere Toscaanse steden werd ook Sorano beschermd tegen indringers en vijanden met behulp van een stadsmuur. Om daadwerkelijk in het stadje te komen moet je door één van de toegangspoorten. Op de afbeelding hierboven zie je de Porta di Merli. Dit is de toegangspoort aan de voet van Masso Leopoldino. Deze poort staat ook wel bekend als Porta di Sotto.

Wat deze poort extra bijzonder maakt, is dat er boven de opening nog goed zichtbaar is waar de kettingen van de ophaalbrug zaten. Boven de doorgang zijn twee verticale openingen te zien. Destijds waren de kettingen op deze plek bevestigd. Daar tussenin zie je het wapen van de stad van weleer.

Fortezza Orsini, kasteel & museum

Kasteel van Orsini, Sorano
REDMASON / Shutterstock.com

Masso Leopoldino

Masso Leopoldino, Sorano
Ana del Castillo / Shutterstock.com

Tips en praktische informatie

Parkeren

Als je een dagje of een dagdeel naar Sorano wilt, dan kun je het beste parkeren bij Parcheggio Fortezza Orsini. Doordat deze parkeerplekken direct bij het centrum zijn, is dit een perfecte plek. Bovendien is parkeren bij het kasteel gratis. Zorg er wel voor dat je in het hoogseizoen op tijd komt. Anders loop je het risico dat je toch moet uitwijken.

Vliegen naar Sorano

Wanneer je van plan bent om op vliegvakantie te gaan naar het uiterste zuiden van Toscane, dan heb je meerdere alternatieven. Vanwege de ligging van Sorano zijn er vluchten mogelijk op verschillende vliegvelden. Binnen Toscane kun je kiezen voor een vlucht naar Pisa of Florence. Daarnaast is het ook mogelijk om te vliegen op Perugia of Rome. Afhankelijk van de beschikbare vluchten en vliegtickets kun je dus kiezen wat op dat moment het meest handig is. In het onderstaande overzicht vind je alle afstanden en reistijden.

  • Pisa; 250 kilometer afstand en 180 minuten reistijd
  • Florence; 180 kilometer afstand en 150 minuten reistijd
  • Rome; 150 kilometer afstand en 130 minuten reistijd
  • Perugia; 100 kilometer afstand en 110 minuten reistijd

Als je met het vliegtuig naar dit deel van Toscane reist, dan is het slim om op voorhand online een auto te huren. Vanwege de ligging van Sorano zijn er vanaf de vliegvelden geen directe verbindingen met het openbaar vervoer. Daardoor kost het doorgaans veel tijd om er te komen als je geen huurauto tot je beschikking hebt. Wanneer je tijdig online een auto huurt, weet je zeker dat je vanaf het vliegveld direct verder kunt reizen. Hiermee voorkom je ook dat je lang moet wachten op het vliegveld. Bovendien is de kans dan groot dat je meer moet betalen.

B&B’s, hotels en appartementen in Sorano

Wanneer je op vakantie wilt naar Sorano, dan is het leuk om in het stadje of in de directe nabijheid te overnachten. In het historische centrum zitten een aantal knusse B&B’s, gezellige hotels en appartementen die beschikken over alle faciliteiten. Doordat je in het stadje zelf verblijft, ga je helemaal op in de middeleeuwse sfeer. De meeste bezienswaardigheden zijn op loopafstand en wandelend goed te bereiken. Verder moet je natuurlijk van iedere gelegenheid gebruik maken om te genieten van Cucina Toscana. Doorgaans staan er nog omaatjes in de keukens van de lokale restaurants die gerechten volgens familierecept bereiden. Vanwege de populariteit van Sorano en haar omgeving is het aan te raden om je vakantie tijdig vast te leggen. Via het onderstaande kaartje kun je bekijken bij welke hotels, bed and breakfasts en appartementen nog kamers beschikbaar zijn.

Vakantiehuizen, agriturismo’s en campings in de omgeving

Rondom het stadje en zijn veel leuke vakantiehuizen, gezellige agriturismo’s en campings te vinden. Doordat je net buiten de drukte van het stadje verblijft, is het hier heerlijk rustig. Bovendien is het op het Toscaanse platteland goed toeven. In de directe omgeving worden lokale delicatessen gemaakt. Wanneer je ‘s middags gaat lunchen of ‘s avonds gaat dineren, is de kans groot dat je deze weer op je bord tegenkomt. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan olijfolie, kaas, jam en nog veel meer. Als je echt geluk hebt, dan verblijf je op een agriturismo waar dit ter plekke wordt geproduceerd.

Geselecteerde aanbieders van vakantiehuizen, villa’s & agriturismo’s

Overzicht met aanbieders voor campings & vakantieparken

Sorano op de kaart