Autovakantie in Toscane

Autovakantie

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Een autovakantie naar Toscane is een heerlijke manier om invulling te geven aan je welverdiende vakantie! Met de auto op vakantie geeft je veel flexibiliteit. Een ander bijkomend voordeel is dat je meer bagage mee kunt nemen in vergelijking met een vliegvakantie. Bovendien is een roadtrip natuurlijk altijd leuk om te maken. Je ziet veel van de omgeving en je kunt alles op je eigen tempo doen. Eigenlijk best logisch dus om op autovakantie te gaan!

Naarmate je dichter bij je bestemming komt neemt het enthousiasme toe en zodra je de grens over gaat van Emilia-Romagna of Liguria naar Toscane weet je dat je er bijna bent. Langzaam zie je de contouren van het landschap veranderen. De bergen worden heuvels, het aantal wijngaarden neemt flink toe en verder verschijnen de eerste cipressen en velden met zonnebloemen. Nu kan je vakantie echt gaan beginnen!

Invulling van je autovakantie

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor het plannen van je vakantie. Een autovakantie naar Toscane kun je op verschillende manieren invullen. Hieronder hebben we alle mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

  • Zelf een accommodatie boeken
  • Een accommodatie boeken via een reisorganisatie
  • Een rondreis boeken via een reisorganisatie

Zelf een accommodatie boeken

Tegenwoordig ben je niet meer afhankelijk van een reisorganisatie voor het boeken van je vakantie. Op het internet vind je verschillende verzamelsites met daarop alle accomodaties die er in Toscane beschikbaar zijn. Het grote voordeel is dat je dus helemaal zelf kan bepalen waar je naar toe gaat. Om je op weg te helpen, vind je in het onderstaande overzicht de belangrijkste verzamelsites voor het boeken van je autovakantie.

Een accommodatie boeken via een reisorganisatie

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om op de ‘traditionele’ manier je autovakantie te boeken via een reisorganisatie. Als je zelf niet al te veel tijd wilt besteden aan het uitzoeken van een geschikte accommodatie, dan kun je hier natuurlijk gewoon op terugvallen. Ook hiervoor hebben we alle mogelijkheden voor je op een rijtje gezet. Er zijn verschillende soorten accomodaties die je kunt boeken en proberen je het zo eenvoudig mogelijk te maken.

Overzicht van aanbieders van vakantiehuizen, villa’s & agriturismo’s

Wanneer je met de auto op vakantie gaat met je familie of gezin, kan het praktisch zijn om dezelfde faciliteiten te hebben als thuis. Doorgaans kun je hier in een vakantiehuis of vakantievilla over beschikken. In het onderstaande overzicht zijn alle aanbieders huisjes en villa’s geselecteerd.

Overzicht van campings & vakantieparken

Rondreis Toscane

Een rondreis door Toscane is ook een hele leuke manier om invulling te geven aan je vakantie. Als je kiest voor een rondreis, dan ben je niet gebonden aan één vaste verblijfplaats. Gedurende je vakantie reis je dus rond en trek je van de ene accommodatie naar de andere. Het grote voordeel hiervan is dat je dus heel veel meer van de omgeving kan zien en dat je een afwisselend programma hebt.

Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om je rondreis helemaal zelf samen te stellen. In dat geval kan het bijvoorbeeld handig zijn om je accommodaties tijdig te reserveren. Dit kun je doen via Booking.com. Een rondreis is ook gewoon te boeken via je reisorganisatie. In dat geval kun je je autovakantie naar Toscane gewoon online boeken. In het onderstaande overzicht hebben we alle aanbieders van rondreizen voor je weergegeven.

Afstanden

Voor je aan een autovakantie begint, is het wellicht leuk om te weten wat de afstand is naar de belangrijkste Toscaanse steden. Op basis hiervan kun je natuurlijk goed invulling geven aan je vakantie. Alle afstanden die je hieronder ziet staan, zijn vanaf Utrecht.

  • Pisa – 1.330 kilometer
  • Florence – 1.350 kilometer
  • Siena – 1.415 kilometer
  • Arezzo – 1.425 kilometer
  • Grosseto – 1.475 kilometer
  • Pitigliano – 1.535 kilometer