Cecina

Cecina

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Cecina is één van de vele bekende Toscaanse badplaatsen. In tegenstelling tot de enorm drukke plaatsen Forte dei Marmi en Viareggio is deze Toscaanse kustplaats relatief rustig. Hierdoor is Cecina een ideale bestemming voor een heerlijke zon- of strandvakantie in Toscane. In en rondom het stadje zijn super veel mooie stranden te vinden. Daarnaast biedt de ligging aan de Val de Cecina de nodige variatie. Deze vallei heeft alles te bieden waar Toscane zo bekend om staat. Kortom, tijdens een vakantie in de omgeving deze stad geniet je van het beste van beide werelden. Op ToscaneGuru.nl lees je alles wat je nodig hebt voor je reis naar Cecina!

49 hotels, B&B’s en andere accommodaties in Cecina

Met behulp van het onderstaande kaartje vind je alle 49 accommodaties in Cecina en haar directe omgeving. In het centrum van het stadje vind je leuke hotels en gezellige B&B’s. Aan de rand van de stad en net daar buiten vind je meer vakantiehuisjes en agriturismo’s. Ongeacht het type accommodatie waar je naar op zoek bent, ga je hiermee geheid vinden waar je naar op zoek bent.

Booking.com

Welke informatie vind je op deze pagina

Op deze pagina over Cecina vind je informatie, inspiratie en tips om je vakantie of reis naar dit deel van de Toscaanse kust zo goed mogelijk te plannen. De onderwerpen op deze pagina zijn:

Top 5 reisaanbieders van ToscaneGuru.nl

ToscaneGuru.nl heeft een selectie gemaakt van alle reisaanbieders in de omgeving van Cecina. Dit varieert van vakantiehuizen, campings, agriturismo’s en hotels. Per type accommodatie hebben we de beste aanbieder geselecteerd. Deze aanbieders vind je in het onderstaande overzicht.

Heb je via de bovenstaande reisorganisaties nog niet je droombestemming gevonden? Raadpleeg dan het onderstaande kaartje. Door simpelweg te klikken, kun je alle accommodaties in Cecina bekijken. Voldoende keuze, dus sowieso succes!

Wat te zien en te doen?

Wat te zien en te doen in Cecina? Doorgaans worden vakanties naar dit deel van Toscane geboekt vanwege haar prachtige stranden. Om die reden hebben we een overzicht samengesteld met de beste stranden in de directe nabijheid van Cecina.

Daarnaast zijn er nog een aantal interessante bezienswaardigheden die je gerust kunt bezoeken. Weliswaar zijn de temperaturen in de zomer vaak goed. Toch kan het zomaar eens een dagje minder mooi weer zijn. Daarom is het handig om een overzichtje te hebben met bezienswaardigheden die je kunt bekijken als je in de stad bent..

Overzicht met stranden

 • Cala del Leone
 • Rosignano Spiaggia Solvay
 • Spiagge Bianche, Vada
 • Spiaggia Le Gorette
 • Bagno Ippocampo
 • Spiaggia di Andalu
 • Spiaggia Marina di Cecina
 • Bau Beach
 • En iets meer naar het zuiden zijn natuurlijk de stranden in de omgeving van Marina di Bibbona.

Cala del Leone

Cala del Leone, omgeving Cecina

Cala del Leone ligt ten noorden van Cecina. Cala betekent letterlijk inham en dat is ook echt wat het is. Deze prachtige inham wordt omgeven met prachtige rotspartijen. Op een van deze rotspartijen staat het Castello Sonnino. Verder vind je in deze baai fijne stranden waar het heerlijk een dagje toeven is. Het prachtige blauwe water nodigt je direct uit voor een heerlijke duik. In de weekenden is dit ook een plek waar de lokale bevolking is te vinden. Wanneer je dus op vakantie gaat, kun je hier het beste een keer naar toe op een doordeweekse dag.

Rosignano Spiaggia Solvay

Rosignano Spiaggia Solvay
JordanCrosby / Shutterstock.com

Iets ten zuiden van Cala del Leone, maar ten noorden van Vada bevindt zich Rosignano Spiaggia Solvay. De stranden zijn er prachtig, het zand is wit en het water lijkt daardoor azuurblauw. Dit stuk strand aan de Tyrreense Zee heeft bijna een Caribische uitstraling, zo mooi. Alleen daarom al zou iedereen dit strand moeten bezoeken. Hierbij moet echter wel worden gezegd, dat in de directe nabijheid van dit strand een grote fabriek staat.

Rosignano Spiaggia Solvay

Naar het schijnt in het witte zand niet natuurlijk wit. Vanuit de fabriek komen zeer veel chemische stoffen vrij. Dit is er de oorzaak van dat het strand prachtig wit is, maar wellicht niet zo zuiver als mag worden verondersteld. Jaarlijks zijn er duizenden bezoekers die dit strand bezoeken en niet op de hoogte zijn van dit fenomeen. Of zich er niets van aantrekken… Op ToscaneGuru.nl willen we je dit in ieder geval niet onthouden.

Spiaggia Bianche, Vada

Spiagge Bianche

Wanneer je vanuit het noorden nog verder afdaalt langs de Toscaanse kust, dan kom je uit in het plaatsje Vada. Vada is eveneens bekend vanwege haar Caribische witte strand. Voor dit strand geldt hetzelfde als voor Rosignano Solvay. Het strand dankt haar witte kleur aan de chemicaliën die afkomstig zijn vanuit de fabriek. Het zand is daardoor super mooi, het water is prachtig en tijdens de zomer heerlijk warm, maar helaas niet 100% natuurlijk.

Overigens staat Vada echt bekend als een plek voor surfers. Naast dat er veel wordt gesurft, is er ook een kitesurfschool. Mocht je tijdens je vakantie in dit deel van Toscane nog ambities hebben, dan is dit je kans 😉

Spiaggia Le Gorette

Spiaggia Le Gorette is onderdeel van een aantal stranden welke zijn te vinden in Marina di Cecina. Wat dit strand bijzonder maakt, is de aanwezigheid van de pijnbomen. Dit bos is onderdeel van het natuurreservaat Tombolo di Cecina.

Het strand is lang, breed en bestaat voor een zeer groot deel uit goudkleurig zand. Op het strand kom je een paar verdwaalde stenen en rotsen tegen, maar daarmee is ook alles gezegd. Gewoon een heerlijk zandstrand dus. Bovendien loopt het water van Spiaggia Le Gorette geleidelijk af. Daardoor wordt het de zee niet snel diep en is uitermate geschikt voor kinderen. Ook honden zijn van harte welkom op dit strand.

Bagno Ippocampo

Bagno Ippocampo ligt direct aan de stad, dit is het stuk strand wat echt bij Cecina hoort. Wanneer je niet de beschikking hebt over eigen vervoer, dan is dit een ideale plek om lekker naar het strand te gaan. Bij Bagno Ippocampo vind je alles wat je nodig hebt voor een heerlijk dagje zon, zee en strand. Er zijn strandstoelen, ligbedden, parasols, douches en er is een eetgelegenheid. Uiteraard kun je hier gebruik van maken tegen betaling ;-). Bovendien zijn Leonardo, Luigi, Alberto, Gianluca ter plekke om een oogje in het zeil te houden. Dit zijn de strandwachten van Bagno Ippocampo.

Marina di Cecina

Spiaggia Marina di Cecina

Aan de zuidkant van Cecina vind je Marina de Cecina, dit stuk van de Etruskische kust is direct gelegen aan de stad. Het grote voordeel van een verblijf in deze omgeving is dat het relatief rustig is. De stranden zijn niet zo vol als in Forte dei Marmi of Viareggio. Voor gezinnen en stelletjes die van een rustig dagje strand willen genieten, is dit een ideale plek.

Het strand is verder populair vanwege haar faciliteiten. Zo is er bijvoorbeeld een een surf- en zeilschool en zijn er ook volop andere watersporten te beoefenen.

Spiaggia di Andalu

Naast alle betaalde stranden die zijn uitgerust met faciliteiten is er tussen Cecina en Bibbona ook een ‘gratis’ zandstrand. Dit langgerekte stuk heet Spiaggia di Andalu en wordt aangeduid als een ‘spiaggia libera’. Dit gedeelte van de Toscaanse kust ligt verscholen achter het bos van Tomboli. Hierdoor is Spiaggia di Andalu lekker afgeschermd van alle drukte. Als je met je gezin of familie op vakantie bent in dit gedeelte van Toscane, dan is de kans groot dat bij je accommodatie dit strand wordt geadviseerd. Het fijne zand en de heerlijke Tyreense Zee zijn de perfecte ingrediënten voor heerlijke stranddag!

Bau Beach

Neem je je hond mee op vakantie in dit deel van Toscane..? Dan is Bau Beach een van de stranden waar je met je trouwe viervoeter terecht kan. Op dit gedeelte van de Toscaanse kust vind je zowel een gratis stand, maar ook een gefaciliteerd strand waar wel moet worden betaald. Bau Beach is te bereiken via Via della Pineta.

Overzicht met bezienswaardigheden

 • De kathedraal, Duomo di Cecina
 • Het archeologische museum
 • Villa di San Vincenzino

Overigens kun je er ook voor kiezen om er gewoon een dagje op uit te trekken. In dat geval kun je overwegen om naar Livorno of Volterra te gaan. Ook San Gimignano behoort tot de opties, mocht je bereid zijn iets langer te reizen.

De kathedraal, Duomo di Cecina

Kerk in Cecina
Milosk50 / Shutterstock.com

De kathedraal in de stad staat bekend als de Duomo di Cecina. Deze bijzonder dom is te vinden aan het Piazza della Chiesa. Dit bouwwerk is gewijd aan de heiligen Giuseppe en Leopoldo. Zoals je op de afbeelding hierboven kunt zien, is de bouwstijl anders dan veel andere kerken in Toscane. In tegenstelling tot typisch Toscaanse kerken is deze gebouwd in de 19e eeuw, terwijl de meeste andere kerken vele eeuwen eerder zijn gebouwd.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft de ‘Duomo’ het zwaar te verduren gehad. Na afloop van de oorlog was het nodige restauratiewerk noodzakelijk om het weer in de oorspronkelijke staat te herstellen. Daarnaast zijn ook de nodige aanpassingen gedaan. Uiteindelijk heeft deze prachtige kathedraal in 1983 de naam ‘Duomo’ bemachtigd. Hiervoor was het slechts een Chiesa, een kerk.

Het archeologische museum

In het centrum van de stad vind je het archeologische museum. Het museum heeft haar deuren geopend in 2003 en is dus nog relatief nieuw. In het museum wordt het verhaal verteld van de geschiedenis van Cecina en haar omgeving. Het verhaal begint in de prehistorie en neemt je mee door de tijd van de Etrusken, de Romeinen en de middeleeuwen.

Verder tref je in het museum het graf van Casaglia. Dit is een monumentaal Etruskisch graf daterend uit de 7e eeuw. In de tuin is dit monumentale graf volledig gereconstrueerd. Enkele kilometers buiten het centrum van de stad is nog een onderdeel van het museum. Dit is Villa di San Vincenzino.

Villa di San Vincenzino

De Villa van San Vincenzino is van Romeinse oorsprong en bevindt zich bovenop de top van de heuvel Poggio al Fico. Tegenwoordig staat deze heuvel bekend als San Vincenzino, vandaar de naamgeving. Waarschijnlijk is deze villa gebouwd rond het begin van de jaartelling. Vanaf het jaar 1700 is de villa beetje bij beetje afgegraven. Door de eeuwen heen werd langzaam ontdekt wat een enorm bouwwerk hier heeft gestaan.

Het enorme complex bevatte een ondergronds reservoir om regenwater op te vangen en beschikte over een uitgebreid waternetwerk. Verder bevat de villa een groot gedeelte waar wijn werd geproduceerd. Op basis van de afgravingen lijkt het erop dat Villa di San Vincenzino in de 4e en 5e eeuw hoogtijdagen beleefd. In deze periode is er een enorme feestzaal en een atrium gebouwd. In de loop van de eeuwen blijft de villa verlaten achter en wordt er uiteindelijk een begraafplaats aangelegd. Een bezoek aan Villa di San Vincenzino neemt je mee terug in de tijd en geeft je een gedetailleerd beeld van wat er gedurende de eerste eeuwen na Christus heeft plaats gevonden.

Tips en praktische informatie

Parkeren

Doorgaans is het goed mogelijk om te parkeren in deze Toscaanse kustplaats. Doordat het een stuk rustiger is dan in andere Toscaanse steden, hoef je hier niet perse voor dag en douw te zijn om te kunnen parkeren. Zowel in de Marina als in het centrum zijn een aantal parkeergelegenheden die handig zijn om voorafgaand aan je bezoek te weten. In het onderstaande overzicht vind je een aantal handige parkeerplekken.

 • Parcheggi della Stazione
 • Parcheggi via Montanara
 • Parcheggio “Ex vivaio” – Marina
 • Parcheggi via Torres
 • Campilunghi 1 & 2
 • Parcheggio piazza Sant’Andrea – Marina
 • Viale della Repubblica

Vliegen naar Cecina

Wanneer je op vliegvakantie naar Cecina wilt, kun je vliegen op meerdere luchthavens. Zowel Pisa Airport als het vliegveld van Florence liggen op een afstand die goed te rijden is. Hieronder vind je voor beide steden de afstand en de reistijd.

 • Pisa; 62 kilometer afstand en 50 minuten rijden
 • Florence; 116 kilometer afstand en 100 minuten rijden

Doordat het op deze vluchten erg druk is tijdens het hoogseizoen, is het verstandig om je vliegtickets tijdig online te reserveren. Daardoor ben je verzekerd van een vlucht. Bovendien is dit doorgaans ook net iets gunstiger qua prijzen.

B&B’s, hotels en appartementen in Cecina

Doordat Cecina gunstig is gelegen aan de prachtige kust van de Maremma, kun je hier tijdens je vakantie genieten van perfecte omstandigheden. Tijdens de zomermaanden zijn de temperaturen ideaal voor een heerlijk strandvakantie. Zowel in het centrum van de stad als in Marina di Cecina zijn een aantal leuke hotels, B&B’s en appartementen voor je verblijf. Doorgaans is het vanuit het centrum slechts een klein stukje tot aan het strand. Verder ben je natuurlijk dichtbij alle gezellige restaurantjes en koffiebarretjes die het stadje rijk is. Kies je ervoor om in Marina di Cecina te overnachten, dan bevind je je zelfs nog dichter bij het strand.

Vakantiehuizen, agriturismo’s en campings in de omgeving

Zowel Cecina als Marina di Cecina zijn helemaal toegespitst op zon, zee en strand. Maar vlak buiten de drukte van de stad kun je genieten in alle rust. Doordat in de directe omgeving veel leuke vakantiehuizen, agriturismo’s en gezellige campings zijn, kun je heerlijk genieten in de stilte van de Toscaanse natuur. Als je voor een huisje kiest, heb je alle privacy en alle faciliteiten die je thuis ook hebt. Wanneer je gaat voor een agriturismo, dan ‘logeer je bij de boer’. Vaak betekent dit ook genieten van al het lekkers wat hier op de vakantieboerderij wordt geproduceerd. Verder heeft een gezellige camping natuurlijk ook haar charme. Bovendien is dit super leuk voor kinderen.

Geselecteerde aanbieders van vakantiehuizen, villa’s & agriturismo’s

Overzicht met aanbieders voor campings & vakantieparken

Cecina op de kaart