Cecina

Cecina

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Cecina is één van de vele bekende Toscaanse badplaatsen. In tegenstelling tot de enorm drukke plaatsen Forte dei Marmi en Viareggio is deze Toscaanse kustplaats relatief rustig. Hierdoor is Cecina een ideale bestemming voor een heerlijke zon- of strandvakantie in Toscane. In en rondom het stadje zijn super veel mooie stranden te vinden. Daarnaast biedt de ligging aan de Val de Cecina de nodige variatie. Deze vallei heeft alles te bieden waar Toscane zo bekend om staat. Kortom, tijdens een vakantie in de omgeving deze stad geniet je van het beste van beide werelden. Op ToscaneGuru.nl lees je alles wat je nodig hebt voor je reis naar Cecina!

Welke informatie vind je op deze pagina

Op deze pagina over Cecina vind je informatie, inspiratie en tips om je vakantie of reis naar dit deel van de Toscaanse kust zo goed mogelijk te plannen. De onderwerpen op deze pagina zijn:

Top 5 reisaanbieders van ToscaneGuru.nl

ToscaneGuru.nl heeft een selectie gemaakt van alle reisaanbieders in de omgeving van Cecina. Dit varieert van vakantiehuizen, campings, agriturismo’s en hotels. Per type accommodatie hebben we de beste aanbieder geselecteerd welke is te vinden in het onderstaande overzicht.

Heb je via de bovenstaande reisorganisaties nog niet je droombestemming gevonden? Raadpleeg dan het onderstaande kaartje. Door simpelweg te klikken, kun je alle accommodaties in Cecina bekijken. Voldoende keuze, dus sowieso succes!

Booking.com

Wat te zien en te doen?

Wat te zien en te doen in Cecina? Doorgaans worden vakanties naar dit deel van Toscane geboekt vanwege haar prachtige stranden. Niettemin zijn er toch een aantal interessante bezienswaardigheden die je gerust kunt bezoeken. Weliswaar zijn de temperaturen in de zomer vaak goed. Toch kan het zomaar eens een dagje minder mooi weer zijn. Daarom is het handig om een overzichtje te hebben met bezienswaardigheden die je kunt bekijken.

Maar je kunt er ook voor kiezen om er gewoon een dagje op uit te trekken. In dat geval kun je overwegen om naar Livorno of Volterra te gaan. Ook San Gimignano behoort tot de opties, mocht je bereid zijn iets langer te reizen.

Overzicht met bezienswaardigheden

 • De kathedraal van de stad
 • Guerrazzi Museum
 • Villa di San Vincenzino

De kathedraal van de stad

Kerk in Cecina
Milosk50 / Shutterstock.com

Tips en praktische informatie

Parkeren

Doorgaans is het goed mogelijk om te parkeren in deze Toscaanse kustplaats. Doordat het een stuk rustiger is dan in andere Toscaanse steden, hoef je hier niet perse voor dag en douw te zijn om te kunnen parkeren. Zowel in de Marina als in het centrum zijn een aantal parkeergelegenheden die handig zijn om voorafgaand aan je bezoek te weten. In het onderstaande overzicht vind je een aantal handige parkeerplekken.

 • Parcheggi della Stazione
 • Parcheggi via Montanara
 • Parcheggio “Ex vivaio” – Marina
 • Parcheggi via Torres
 • Campilunghi 1 & 2
 • Parcheggio piazza Sant’Andrea – Marina
 • Viale della Repubblica

Vliegen naar Cecina

Wanneer je op vliegvakantie naar Cecina wilt, kun je vliegen op meerdere luchthavens. Zowel Pisa Airport als het vliegveld van Florence liggen op een afstand die goed te rijden is. Hieronder vind je voor beide steden de afstand en de reistijd.

 • Pisa; 62 kilometer afstand en 50 minuten rijden
 • Florence; 116 kilometer afstand en 100 minuten rijden

Doordat het op deze vluchten erg druk is tijdens het hoogseizoen, is het verstandig om je vliegtickets tijdig online te reserveren. Daardoor ben je verzekerd van een vlucht. Bovendien is dit doorgaans ook net iets gunstiger qua prijzen.

B&B’s, hotels en appartementen in Cecina

Doordat Cecina gunstig is gelegen aan de prachtige kust van de Maremma, kun je hier tijdens je vakantie genieten van perfecte omstandigheden. Tijdens de zomermaanden zijn de temperaturen ideaal voor een heerlijk strandvakantie. Zowel in het centrum van de stad als in Marina di Cecina zijn een aantal leuke hotels, B&B’s en appartementen voor je verblijf. Doorgaans is het vanuit het centrum slechts een klein stukje tot aan het strand. Verder ben je natuurlijk dichtbij alle gezellige restaurantjes en koffiebarretjes die het stadje rijk is. Kies je ervoor om in Marina di Cecina te overnachten, dan bevind je je zelfs nog dichter bij het strand.

Vakantiehuizen, agriturismo’s en campings in de omgeving

Zowel Cecina als Marina di Cecina zijn helemaal toegespitst op zon, zee en strand. Maar vlak buiten de drukte van de stad kun je genieten in alle rust. Doordat in de directe omgeving veel leuke vakantiehuizen, agriturismo’s en gezellige campings zijn, kun je heerlijk genieten in de stilte van de Toscaanse natuur. Als je voor een huisje kiest, heb je alle privacy en alle faciliteiten die je thuis ook hebt. Wanneer je gaat voor een agriturismo, dan ‘logeer je bij de boer’. Vaak betekent dit ook genieten van al het lekkers wat hier op de vakantieboerderij wordt geproduceerd. Verder heeft een gezellige camping natuurlijk ook haar charme. Bovendien is dit super leuk voor kinderen.

Geselecteerde aanbieders van vakantiehuizen, villa’s & agriturismo’s

Overzicht met aanbieders voor campings & vakantieparken

Cecina op de kaart