Forte dei Marmi

Forte dei Marmi

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Forte dei Marmi is een bekende badplaats in het noordwesten van Toscane. Deze kleine Toscaanse stad ligt in de provincie Lucca en heeft ruim 8.000 inwoners. Tijdens de zomermaanden neemt dit aantal fors toe. Forte dei Marmi staat bekend om haar vele stranden en uitgaansgelegenheden. Hierdoor is dit een perfecte bestemming voor iedereen die houdt van een heerlijk zon- en strandvakantie. Op ToscaneGuru.nl lees je alles wat je moet weten voor je verblijf!

97 hotels, B&B’s en andere accommodaties in Forte dei Marmi

In Forte dei Marmi vind je bijna 100 heerlijke vakantieverblijven voor een heerlijke tijd aan de Toscaanse kust. Houd je van zon, zee en strand, dan is dit in Toscane de hotspot waar je moet verblijven. Met behulp van het kaartje hieronder vind een zeer ruim aanbod accommodaties. Je vindt leuke hotels en gezellige B&B’s in het centrum. Maar ook op het gebied van appartementen is hier voldoende te vinden. Verblijf je liever in meer rust, kies dan voor een agriturismo of vakantiehuisje aan de rand van het stadje.

Welke informatie vind je op deze pagina

Deze pagina over Forte dei Marmi voorziet in zo veel mogelijk informatie, inspiratie en tips om je vakantie of reis zo goed mogelijk te plannen. Over de volgende onderwerpen kun je op deze pagina meer lezen:

Top 5 reisaanbieders van ToscaneGuru.nl

Bij het verblijven in deze Toscaanse badplaats wil je jezelf natuurlijk verzekeren van een heerlijke accommodatie. In de omgeving zijn genoeg mooie vakantiehuizen, campings, hotels en agriturismo’s te vinden. ToscaneGuru.nl heeft een selectie van top aanbieders samengesteld. Deze vind je in het onderstaande overzicht.

Lang niet alle accommodaties worden aangeboden door deze reisorganisaties. Voor het complete overzicht met hotels, B&B’s, huisjes, appartementen en villa’s kun je het onderstaande kaartje raadplegen. Klik op een van de accommodaties om alle foto’s te bekijken en te reserveren.

Booking.com

Wat te zien en te doen in Forte dei Marmi?

Het strand bij Forte dei Marmi

Wat te zien in Forte dei Marmi? Over het algemeen ga je niet naar deze Toscaanse stad voor haar enorme historie of cultuur. Natuurlijk draait het maar om één ding. Strand, strand en nog eens strand… Daarom eerst meer informatie over dit onderwerp.

Desondanks zijn er toch een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Wanneer het een dagje iets minder goed weer is, heb je dan toch wat te doen. Dus mocht je toch op zoek zijn naar bezienswaardigheden, check dan het onderstaande overzicht. Bovendien liggen Lucca en Pisa nagenoeg om de hoek. Dus mocht je toch een dagje willen cultuur happen, dan rijd je hier in ongeveer 30 minuten naar toe.

Strand, strand en nog eens strand…

Het strand van Forte dei Marmi

Als je op de kaart kijkt, dan zie je dat Forte dei Marmi volledig aan het strand ligt. Het overgrote deel hiervan zijn zogenaamde ‘private beaches’. Dit houdt in dat je alleen tegen betaling gebruik kan maken van deze delen welke worden onderhouden en beheerd door een ‘bagno’. Op de afbeelding hierboven kun je ook goed zien dat het strand in delen is opgedeeld. Rechts van de pier zie je bijvoorbeeld eerst de blauwe bedjes en daarna de witte strandbedden. De verschillende kleuren behoren tot verschillende beheerders, oftewel de ‘bagno’s’, bagni in goed Italiaanse.

Op de afbeelding zie je het Piazza Marconi. Vanaf dit plein naar het zuiden kom je verschillende bagni tegen. Hetzelfde geldt in noordelijke richting. Veel van deze locaties richten zich op meer vermogende bezoekers. Om die reden zijn de faciliteiten allemaal wat luxer en wat netter dan op de meeste Italiaanse stranden. Dit merk je aan vrijwel alles. Variërend van het eten & drinken tot aan de faciliteiten, maar vanzelfsprekend ook de prijzen.

Gewoon strand zonder poespas

Helemaal ten noorden van al deze goed gefaciliteerde stranden vind je een ‘spiaggia libera’. Een gratis strand dat bekend staat als La Dune. Dit is dus een strand zonder poespas. Dus geen faciliteiten, geen dure bedjes, maar gewoon een strand waar je met je handdoekje kan neerploffen. Langs de Viale Italico ter hoogte van de Coca Cola Bar is dit strand te vinden.

Bezienswaardigheden in Forte dei Marmi

Hoewel het aantal bezienswaardigheden beperkt is, zijn deze er toch. Tijdens een bezoek aan de stad kun je overwegen om hier naar toe te gaan. Mits het geen strandweer is natuurlijk 😉

  • Forte Lorenese, het fort waarmee de stad is gesticht
  • Roma Imperiale, de chique villawijk
  • De wekelijkse markt op woensdag
  • De antiekmarkt iedere tweede zondag van de maand

Forte Lorenese

Forte Lorenese
Simona Sirio / Shutterstock.com

Bij een bezoek aan Forte dei Marmi is Forte Lorenese eigenlijk verplichte kost. Deze badplaats dankt namelijk haar naam aan 18e eeuwse bouwwerk. Het fort is in 1788 gerealiseerd door de groothertog van Toscane en had van oorsprong een militaire functie. Het was van groot belang dat de Toscaanse kust goed werd verdedigd. Vanaf het fort konden militairen de kust in de gaten houden en waarnemen of de vijand eraan kwam. Later in 1937 is het marmeren standbeeld ‘La Vittoria’ bij het fort geplaatst.

Het gebouw bestaat uit twee tegen elkaar aan geplaatste delen. Het hoofdgebouw had vroeger ook een residentiële functie. Toen na de Tweede Wereldoorlog Forte dei Marmi werd omgetoverd tot een ‘commercieel paradijs’ fungeerde het fort tijdelijk als magazijn c.q. opslagplaats voor marmer. Dit bleef gehandhaafd toen het stadje als doorvoerhaven voor marmer fungeerde.

Roma Imperiale, de chique villawijk

Roma Imperiale, de chique villawijk in Forte dei Marmi

Roma Imperiale is de chique villawijk van het stadje. De bouw van een hele serie villa’s is gestart vanaf 1930. Gedurende deze periode ontstond er in Italië een trend om minder op vakantie te gaan in hotels en juist meer te verblijven in luxe villa’s. Vanuit deze hoedanigheid is deze wijk dus ontstaan. Lang niet alle villa’s zijn meer in gebruik. Sommigen zijn nu in gebruik als hotel. Maar mocht jij verblijven in Forte dei Marmi en een keer minder goed strandweer treffen, dan is het erg leuk om door deze wijk te wandelen en alle mooie, statige panden te bekijken.

De wekelijkse markt op woensdag

De wekelijkse markt op woensdag in Forte dei Marmi

Veel Italiaanse en dus ook Toscaanse steden hebben een vaste dag waarop de markt plaats vindt. Voor Forte dei Marmi geldt dat dit op woensdag is. Wekelijks zijn hier de lekkerste en meeste verse producten uit de regio te vinden. Dit varieert van groente en fruit tot verse vis. Maar je treft er ook kleding in alle prijsklassen en huishoudelijke artikelen.

Daarnaast is er nog een andere reden waarom de markt populair is. In het stadje zijn veel dure winkels die de bekende topmerken aanbieden. Vaak kun je tegen leuk prijsje bekende merkkleding kopen waar men graag vanaf wil. Zorg er alleen wel voor dat je op tijd komt. Logischerwijs zijn de beste koopjes het snelst verkocht. Waar je wel op moet letten, is dat hier ook misbruik van wordt gemaakt. Sommige kraampjes bieden imitaties aan. Check dus altijd of de winkel daadwerkelijk in het stadje is gevestigd.

De antiekmarkt

De maandelijkse antiekmarkt in Forte dei Marmi

Iedere tweede zaterdag en zondag van de maand is er een antiekmarkt in het centrum van de stad. Om precies te zijn op het Piazza Dante. Zowel antiekliefhebbers als antiekhandelaren komen van heinde en ver om deze markt te bezoeken. In tegenstelling tot veel andere Italiaanse antiekmarkten is deze relatief klein, maar de kwaliteit van de stukken is hoog. Voor de antiekliefhebber is deze markt dus een echt must als je in de omgeving bent.

Tips en praktische informatie

Parkeren

Vooral tijdens de drukke zomermaanden is het knokken geblazen voor een goede parkeerplek. Wat voor veel andere Toscaanse steden geldt, geldt ook in Forte dei Marmi. Kom op tijd, dan is de kans des te groter dat je een plekje weet te bemachtigen. Hieronder een aantal suggesties voor een parkeerplek voor een dagje strand.

  • Vialle della Repubblica
  • Via Piave
  • En verder vind je langs de waterkant parkeergelegenheden, mits er plek is natuurlijk…

Vliegen naar Forte dei Marmi

Doordat Forte dei Marmi vlak bij Pisa ligt, is dit een ideale bestemming voor een vliegvakantie. Ongeacht of je je vakantie last minute boekt of ruim van tevoren regelt, is vliegen een perfecte optie. Vanuit Nederland kun je rechtstreeks op Pisa vliegen. Daarna kun je verder reizen met het openbaar vervoer of een auto huren op het vliegveld. Wanneer het niet mogelijk is om op Pisa te vliegen, kun je ook vliegen op de luchthaven van Florence. Weliswaar is dit iets verder rijden, maar het scheelt veel tijd ten opzichte van een autovakantie.

B&B’s, hotels en appartementen in Forte dei Marmi

Doordat Forte dei Marmi gunstig is gelegen aan de prachtige Versilia kust, profiteert deze badplaats van een zeer gunstig klimaat. Van juni tot en met september ben je gegarandeerd van heerlijk zomerse temperaturen. Tijdens deze maanden kun je in het stadje verblijven in één van de vele B&B’s, hotels of appartementen. Veel van deze accommodaties zijn gunstig gelegen ten opzichte van de vele stranden langs de boulevard. Verder ben je door een verblijf in een bed and breakfast, hotel of appartement in het centrum lekker dichtbij alle uitgaansgelegenheden. Want naast de vele stranden staat deze bruisende Toscaanse stad ook hier om bekend.

Campings, vakantiehuizen en agriturismo’s in de omgeving

Wanneer je van plan bent om de drukte een beetje te ontlopen, kun je kiezen voor een accommodatie buiten het centrum. In de directe omgeving zijn veel alternatieven in de vorm van campings, vakantiehuizen en vakantieboerderijen. Deze laatste worden ook wel agriturismo genoemd. Doorgaans zijn buiten de stad meer faciliteiten aanwezig dan in hartje centrum. Daardoor is het vaak extra aantrekkelijk om hier te verblijven. Qua diversiteit is er voldoende te kiezen. Variërend van luxe tot rustig en met zwembad of restaurant.

Overzicht met aanbieders voor campings & vakantieparken

Geselecteerde aanbieders van vakantiehuizen, villa’s & agriturismo’s

Forte dei Marmi op de kaart