Forte dei Marmi

Forte dei Marmi

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Forte dei Marmi is een bekende badplaats in het noordwesten van Toscane. Deze kleine Toscaanse stad ligt in de provincie Lucca en heeft ruim 8.000 inwoners. Tijdens de zomermaanden neemt dit aantal fors toe. Forte dei Marmi staat bekend om haar vele stranden en uitgaansgelegenheden. Hierdoor is dit een perfecte bestemming voor iedereen die houdt van een heerlijk zon- en strandvakantie. Op ToscaneGuru.nl lees je alles wat je moet weten voor je verblijf!

Welke informatie vind je op deze pagina

Deze pagina over Forte dei Marmi voorziet in zo veel mogelijk informatie, inspiratie en tips om je vakantie of reis zo goed mogelijk te plannen. Over de volgende onderwerpen kun je op deze pagina meer lezen:

Top 5 reisaanbieders van ToscaneGuru.nl

Bij het verblijven in deze Toscaanse badplaats wil je jezelf natuurlijk verzekeren van een heerlijke accommodatie. In de omgeving zijn genoeg mooie vakantiehuizen, campings, hotels en agriturismo’s te vinden. ToscaneGuru.nl heeft een selectie van top aanbieders samengesteld. Deze vind je in het onderstaande overzicht.

Lang niet alle accommodaties worden aangeboden door deze reisorganisatie. Voor het complete overzicht met hotels, B&B’s, huisjes, appartementen en villa’s kun je het onderstaande kaartje raadplegen. Klik op een van de accommodaties om alle foto’s te bekijken en te reserveren.

Booking.com

Wat te zien en te doen in Forte dei Marmi?

Het strand bij Forte dei Marmi

Wat te zien in Forte dei Marmi? Over het algemeen ga je niet naar deze Toscaanse stad voor haar enorme historie of cultuur. Natuurlijk draait het maar om één ding. Strand, strand en nog eens strand… Desondanks zijn er toch een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Wanneer het een dagje iets minder goed weer is, heb je dan toch wat te doen.

Dus mocht je toch op zoek zijn naar bezienswaardigheden, check dan het onderstaande overzicht. Bovendien liggen Lucca en Pisa nagenoeg om de hoek. Dus mocht je toch een dagje willen cultuur happen, dan rijd je hier in ongeveer 30 minuten naar toe.

Bezienswaardigheden in Forte dei Marmi

Hoewel het aantal bezienswaardigheden beperkt is, zijn deze er toch. Tijdens een bezoek aan de stad kun je overwegen om hier naar toe te gaan. Mits het geen strandweer is natuurlijk 😉

  • Forte Lorenese, het fort waarmee de stad is gesticht
  • Roma Imperiale, de chique villa wijk
  • De wekelijkse markt op woensdag
  • De antiekmarkt iedere tweede zondag van de maand

Tips en praktische informatie

Parkeren

Vooral tijdens de drukke zomermaanden is het knokken geblazen voor een goede parkeerplek. Wat voor veel andere Toscaanse steden geldt, geldt ook in Forte dei Marmi. Kom op tijd, dan is de kans des te groter dat je een plekje weet te bemachtigen. Hieronder een aantal suggesties voor een parkeerplek voor een dagje strand.

  • Vialle della Repubblica
  • Via Piave
  • En verder vind je langs de waterkant parkeergelegenheden, mits er plek is natuurlijk…

Vliegen naar Forte dei Marmi

Doordat Forte dei Marmi vlak bij Pisa ligt, is dit een ideale bestemming voor een vliegvakantie. Ongeacht of je je vakantie last minute boekt of ruim van tevoren regelt, is vliegen een perfecte optie. Vanuit Nederland kun je rechtstreeks op Pisa vliegen. Daarna kun je verder reizen met het openbaar vervoer of een auto huren op het vliegveld. Wanneer het niet mogelijk is om op Pisa te vliegen, kun je ook vliegen op de luchthaven van Florence. Weliswaar is dit iets verder rijden, maar het scheelt veel tijd ten opzichte van een autovakantie.

B&B’s, hotels en appartementen in Forte dei Marmi

Doordat Forte dei Marmi gunstig is gelegen aan de prachtige Versilia kust, profiteert deze badplaats van een zeer gunstig klimaat. Van juni tot en met september ben je gegarandeerd van heerlijk zomerse temperaturen. Tijdens deze maanden kun je in het stadje verblijven in één van de vele B&B’s, hotels of appartementen. Veel van deze accommodaties zijn gunstig gelegen ten opzichte van de vele stranden langs de boulevard. Verder ben je door een verblijf in een bed and breakfast, hotel of appartement in het centrum lekker dichtbij alle uitgaansgelegenheden. Want naast de vele stranden staat deze bruisende Toscaanse stad ook hier om bekend.

Campings, vakantiehuizen en agriturismo’s in de omgeving

Wanneer je van plan bent om de drukte een beetje te ontlopen, kun je kiezen voor een accommodatie buiten het centrum. In de directe omgeving zijn veel alternatieven in de vorm van campings, vakantiehuizen en vakantieboerderijen. Deze laatste worden ook wel agriturismo genoemd. Doorgaans zijn buiten de stad meer faciliteiten aanwezig dan in hartje centrum. Daardoor is het vaak extra aantrekkelijk om hier te verblijven. Qua diversiteit is er voldoende te kiezen. Variërend van luxe tot rustig en met zwembad of restaurant.

Overzicht met aanbieders voor campings & vakantieparken

Geselecteerde aanbieders van vakantiehuizen, villa’s & agriturismo’s

Forte dei Marmi op de kaart