Bibbona

Bibbona

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Bibbona is een kleine stad aan de Toscaanse kust en is te vinden in de provincie Livorno. In vergelijking met de badplaatsen in het noordwesten van Toscane kun je hier relatief rustig genieten van een welverdiende strandvakantie. Wat een verblijf in Bibbona extra leuk maakt, is de aanwezigheid van het historische stadscentrum. Verder is de ligging aan de Val di Cecina ideaal. In deze vallei vind je alles waar Toscane zo bekend om staat. Daardoor geniet je tijdens een vakantie in Bibbona zowel van zon, zee strand als het kenmerkende Toscaanse landschap. Op ToscaneGuru.nl vind je alle informatie die je nodig hebt voor de perfecte vakantie in Bibbona!

41 leuke hotels, B&B’s en andere accommodaties om te verblijven

Bibbona is een heerlijke uitvalsbasis aan de Toscaanse kust. In het gezellige stadje vind je een aantal leuke hotels en een paar gezellige B&B’s. Vind je het fijner om in een appartement of in een huisje te verblijven, dan zijn er meer dan voldoende mogelijkheden. Met behulp van het onderstaande kaartje selecteer je eenvoudig een leuke accommodatie die aan al je wensen voldoet.

Booking.com

Welke informatie vind je op deze pagina

Op deze pagina over Bibbona vind je informatie en inspiratie om je vakantie of reis naar dit deel van de Toscaanse kust zo goed mogelijk in te vullen. De onderwerpen op deze pagina zijn:

Top 5 reisaanbieders van ToscaneGuru.nl

Verblijven in deze prachtige plaats tijdens je vakantie is echt geen straf. En om deze reis nog mooier te maken, heeft ToscaneGuru.nl de beste aanbieders van vakantiehuizen, agriturismo’s, hotels en campings voor je op een rijtje gezet.

Wat te zien en te doen?

Wat te zien en te doen in Bibbona? Vaak is deze bestemming een garantie voor een heerlijk zonvakantie of strandvakantie. Vanwege de aanwezigheid van al die mooie stranden draait het maar om één ding. Namelijk zon, zee en strand. Desondanks is het de moeite waard om het centrum van het stadje te verkennen. Wanneer het een dagje minder mooi weer is, is het leuk om alle bezienswaardigheden te bekijken. Maar ook als je een keer geen zin hebt om naar het strand te gaan of bij het zwembad te liggen, kan dit prettige afwisseling zijn. Daarom hieronder een overzichtje van alle bezienswaardigheden in het stadje.

Verder kun je natuurlijk ook een dagje de omgeving verkennen. Via de Val di Cecina rijd je zo naar Volterra of San Gimignano. Zowel in Volterra als in San Gimigano valt genoeg te zien en te beleven.

Overzicht met bezienswaardigheden

Het historische centrum van het stadje bestaat uit veel steegjes, trapjes en andere middeleeuwse elementen. Daardoor waan je je direct in vervlogen tijden bij een bezoek aan de stad. Daarnaast zijn de onderstaande bezienswaardigheden de moeite van het bekijken waard.

 • Pieve di Sant’Ilario, de bekende kerk
 • Palazzo del Comune Vecchio, het oude stadhuis
 • De Santa Maria della Pietà kathedraal
 • Fonte di Bacco
 • Het fort van Marina di Bibbona

Pieve di Sant’Ilario

De Pieve di Sant'Ilario kerk

De Pieve di Sant’Ilario is de bekende kerk van het stadje. Deze kenmerkende kerk vindt haar oorsprong al rondom de 12e eeuw. De ligging is binnen het voormalige kasteel. Voor die tijd was de meest prominente kerk van het stadje nog buiten de kasteelmuren gevestigd. Door de eeuwen heen zijn er continu werkzaamheden en restauraties geweest. Na de initiële bouw is de vorm de eeuwen daarna aangepast naar een meer Romaanse stijl. Deze kenmerken zijn goed bewaard gebleven. Bij een bezoek aan Bibbona kun je bijna niet om de Pieze de Sant’Ilario heen vanwege haar centrale ligging. En mocht je tijd hebben, dan is een bezoek meer dan de moeite waard.

Palazzo del Comune Vecchio

Palazzp del Comune Vecchio

Het Palazzo del Comune Vecchio is het oude stadhuis van Bibbona. Als je het stadje in rijdt, dan is de kans groot dat je langs dit oude gebouw rijdt. Het is gelegen op heuvel van tufsteen en daardoor opvallend aanwezig. Tot 1990 werd het stadhuis gebruikt door het gemeentebestuur.

Het is niet exact bekend hoe oud het gebouw is. Wel weet men dat het er al vele eeuwen staat. Uiteraard is er door de eeuwen heel veel aangelegen geweest om het gebouw te onderhouden en waar nodig te restaureren. Dit komt zichtbaar tot uitdrukking doordat het wapen van Cosimo II de’Medici aan de buitenkant is aangebracht. In de 17e zijn er op zijn verzoek werkzaamheden verricht waarbij het familiewapen is gebruikt als blijvende herinnering.

De Santa Maria della Pietà kathedraal

De Santa Maria della Pieta kerk

De Santa Maria della Pietà kathedraal stamt uit het einde van de 15e eeuw en werd gebouwd door Vittorio Ghiberti en Ranieri da Tripalle. De vorm van deze oude kerk is een Grieks kruis. In Toscane was dit één van de eerste kerken die op deze wijze werden gebouwd gedurende de Renaissance. Helemaal in het midden van het gebouw bevindt zich de centrale koepel. Verder is er een klokkentoren op één de uitstekende delen van het gebouw.

Fonte di Bacco

Fonte di Bacco

Fonte di Bacco is net buiten de kasteelmuur te vinden nabij het stadhuis. Letterlijk betekent het woord fonte ‘bron’. In dit geval een waterbron. Fonte di Bacco bestaat uit twee delen. Het bovenste deel wordt Arco di Bacco genoemd. Het onderste deel is eigenlijk niets anders dan de afvoer en staat bekend als de ‘gootsteen’.

Het is niet exact te zeggen hoe lang Fonte di Bacco reeds bestaat. Verschillende studie geven aan dat de fundering in de 13e en/of 14e eeuw is gelegd. Op de oude bron zijn diverse inscripties, wapens overige decoraties aangebracht. Door de eeuwen heen is Fonte di Bacco volop in gebruik gebleven, zelfs nog tot de Tweede Wereldoorlog. Daarna is deze enkel nog onderhouden en waar nodig gerestaureerd.

Het fort van Marina di Bibbona

Het fort van Marina di Bibbona

Tips en praktische informatie

Parkeren

Wanneer je van plan bent om een dagje naar het strand te gaan van Marina di Bibbona, dan kun je parkeren bij deze parkeergelegenheden.

 • Parcheggio Spiaggia Bibbona
 • Rimessaggio i Girasoli

Als je een bezoekje aan het middeleeuwse stadje zelf breng, dan kun je gebruik maken van een van de onderstaande parkeerplekken.

 • Piazza del Gineprino
 • Piazza del Forte
 • Via del Mare
 • Piazza delle Ortensie
 • Piazza dei Ciclamini
 • Via dei Cipressi
 • Piazza degli Anemoni

Vliegen naar Bibbona

Als je op vliegvakantie wilt naar Bibbona en haar omgeving, dan zijn er twee Toscaanse luchthavens waar je op kunt vliegen. Dit is het vliegveld van Florence en de airport van Pisa. Qua afstand en reistijd zijn beide opties prima te doen. In het onderstaande overzicht zie je wat de afstanden en reistijden zijn.

 • Pisa; 70 kilometer afstand en 50 minuten rijden
 • Florence; 125kilometer afstand en 100 minuten rijden

Vanwege de drukte in de zomer zijn de vluchten naar Pisa en Florence altijd snel vol geboekt. Daarom is het verstandig om ruim van tevoren vliegtickets te boeken. Dan ben je in ieder geval verzekerd van een vlucht naar je vakantiebestemming. Doorgaans is dit qua kosten ook wat voordeliger. Vaak zijn de prijzen naarmate en nog meer beschikbaarheid is lager.

B&B’s, hotels en appartementen in Bibbona

Doordat Bibbona nagenoeg aan de Toscaanse kust ligt, is het historische stadje een perfecte uitvalsbasis voor een lekkere vakantie. In de zomerperiode is het er gezellig druk en zijn de omstandigheden ideaal. Voor je verblijf in het centrum van Bibbona of direct aan de kust van Marina di Bibbona zijn er een aantal leuke hotels, B&B’s en appartementen te vinden. In het centrum ben je in de directe nabijheid van alle bezienswaardigheden. Verder kun je ’s ochtends lekker genieten van een espresso in één van de barretjes. En ’s avonds loop je zo naar een leuke trattoria of osteria. Kies je ervoor om in Marina di Bibbona te overnachten, dan wandel je zo naar het strand. Ook dat is geen slecht vooruitzicht.

Vakantiehuizen, agriturismo’s en campings in de omgeving

Als je liever op het platteland in de omgeving wilt verblijven, kun je terecht in een vakantiehuisje, een agriturismo of op de camping. Doordat deze accommodaties zich net buiten de drukte bevinden, kun je hier in alle rust genieten. Vaak heb je in een huisje alle faciliteiten die je thuis ook hebt. Bovendien heb je hier maximale privacy voor je familie of gezin. Wanneer je in een vakantieboerderij verblijft, logeer je bij de boer. Dit betekent genieten van alle lokale delicatessen die hier worden geproduceerd. Maar ook een verblijf op de camping is in dit deel van Toscane erg leuk.

Bibbona op de kaart