Auto huren Florence

Auto huren Florence

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Auto huren in Florence (Firenze), Italië? In Florence zijn er verschillende mogelijkheden met betrekking tot autoverhuur. Wanneer je in de stad bent voor een citytrip of aankomt op het vliegveld van Florence voor een langere vakantie, dan zijn er voldoende mogelijkheden om een auto te huren.

Als je een lang weekend in de stad verblijft, dan is het meestal het handigst om in het centrum je huurauto op te halen. Vlieg je op Florence Airport om vervolgens door te rijden naar de volgende bestemming, dan is het raadzaam om je huurauto gelijk op het vliegveld op te halen. Alle mogelijkheden met betrekking tot het huren van een auto in Florence zijn hieronder voor je op een rijtje gezet.

Autoverhuur op het vliegveld van Florence

Het vliegveld van Florence staat beter bekend als Airport Peretola of Amerigo Vespucci Airport. Na Pisa Airport is dit qua grootte het tweede vliegveld van de regio Toscane. Het vliegveld ligt zo’n 8 kilometer buiten het centrum van de stad en een ritje met de auto duurt zo’n 15 tot 20 minuten.

Nadat je je bagage hebt opgehaald, ga je door de beveiliging en vervolgens vind je alle autoverhuurbedrijven. Net als op alle de andere vliegvelden in de regio zijn hier voldoende mogelijkheden voor het huren van een auto. Over het algemeen is het verstandig om een auto te huren of reserveren voordat je op reis gaat. Dit scheelt veel uitzoek- en regelwerk op het vliegveld zelf. In het onderstaande overzicht vind je alle autoverhuurbedrijven op het vliegveld van Florence.

Kortom, op Amerigo Vespucci Airport in Florence zijn voldoende mogelijkheden om een auto te huren.

Huurauto ophalen in Florence

Florence is natuurlijk de perfecte stad voor een heerlijke citytrip. Als je een paar dagen in de stad verblijft, dan kan het bijzonder leuk zijn om ook een dagje in de omgeving door te brengen. Het huren van een auto is dan het ideale alternatief om bijvoorbeeld de Chianti streek te verkennen. Als je een hotel of B&B in het centrum hebt, is het dan handig om je huurauto op te halen in het centrum van de stad. Aan de Borgo Ognissanti zitten de autoverhuurbedrijven vlak bij elkaar om het de bezoeker van de stad zo gemakkelijk mogelijk te maken.

  • Alamo, Via di Santa Lucia, 16R
  • Avsi, Borgo Ognissanti, 128
  • Europcar, Via Enrico Forlanini, 2
  • Europcar, Borgo Ognissanti, 53/55/57/R
  • Herts, Via del Sansovino, 53
  • Sicily by Car, Borgo Ognissanti, 100R
  • Winrent, Via Palazzuolo, 146

Goedkoop & betrouwbaar huren

Goedkoop is vaak duurkoop. Bij het huren van een auto is het natuurlijk van belang om goed op de prijs te letten, maar het is minstens net zo belangrijk om te weten dat de huurauto goed is verzekerd. Dit kan je een hoop ellende besparen.

Als er ervoor kiest om je auto online te reserveren, dan is dit altijd met verzekering. Je kunt ervoor kiezen om voor een paar euro extra een iets uitgebreidere verzekering te nemen. Hiermee ben je dan bijvoorbeeld gedekt voor zowel de schade die jij maakt als de schade die aan jouw huurauto wordt gemaakt. Online kun je de verzekering dus zo uitgebreid afsluiten als je wilt, maar dit wil niet zeggen dat bij het verhuurbedrijf niet nogmaals wordt geprobeerd om je een verzekering bij te verkopen. Trap hier vooral niet in!

Voordat je de auto in ontvangst neemt, is het verder van belang om deze goed te controleren op bestaande schade. Dit kunnen krassen, kleine deukjes en overige beschadigingen zijn. Zorg ervoor dat je in overleg met de verhuurder goed afstemt dat alle beschadigingen op het formulier worden gezet. Beide partijen dienen hiervoor dan te tekenen. Dit kan bij het inleveren van de huurauto voorkomen dat je hier onterecht voor aansprakelijk wordt gesteld.

*Coverfoto Steve Lovegrove/Shutterstock.com