Toscane Guru

Zonvakantie

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Wie verlangt er nou niet naar een heerlijke zonvakantie? Lekker naar het strand of heerlijk bij het zwembad liggen met uitzicht over de Toscaanse heuvels. ‘s Avonds tot laat rondslenteren in één van de middeleeuwse stadjes om alle bezienswaardigheden te bekijken. Uitgebreid dineren op het terras van één van de ristorantes, trattoria’s en osteria’s. Al deze zaken mag je verwachten, als je kiest voor een welverdiende zonvakantie naar Toscane.

Zomervakantie in Toscane

Tijdens de zomermaanden kan het in Toscane bijzonder heet worden. Temperaturen ruim boven de 30 graden zijn geen uitzondering in de maanden juli en augustus. Bij deze temperaturen is het heerlijk toeven aan de kust, in zee of bij het zwembad. Een verfrissende duik in zee of een plons in het zwembad geeft op zulke dagen het ultieme vakantiegevoel. Overigens kan het kwik in de maanden juni en september ook behoorlijk oplopen. Vaak wordt het in deze maanden alleen nog net niet zo warm als in de juli en augustus. Daarom kiezen veel mensen er al voor om ook in het voor- en naseizoen al naar Toscane te gaan. Hieronder vind je een overzichtje met de gemiddelde temperaturen in Toscane tijdens de zomermaanden.

  • Juni – 27 graden, gemiddeld 9 zonuren per dag
  • Juli – 30 graden, gemiddeld 10 zonuren per dag
  • Augustus – 30 graden, gemiddeld 9 zonuren per dag
  • September – 26 graden, gemiddeld 7 zonuren per dag

Een zonvakantie kun je van juni tot en met september dus prima doorbrengen in Toscane. Kortom, voldoende zon en heerlijke zomerse temperaturen!

Vliegvakantie naar de Toscaanse zon

Vaak begint de voorpret voor het boeken van de zomervakantie al aan het begin van het jaar. In deze periode is er nog volop keuze qua accommodaties en zijn ook nog niet alle vluchten volgeboekt. Toscane is en blijft een populaire bestemming en daarom is het aan te raden tijdig je vakantie te boeken.

Je kunt ervoor kiezen om een volledig verzorgde vliegvakantie naar Toscane te boeken. Erg handig, want zodoende weet je zeker dat je een plekje in het vliegtuig hebt en de accommodatie van je keuze nog beschikbaar is. Eventueel kun je ter plekke nog kiezen voor het huren van een auto.

Populaire aanbieders van compleet verzorgde reizen

Autoverhuurbedrijven

Alamo

Zonvakantie met de auto

Natuurlijk kun je ook op zonvakantie met de auto vanuit Nederland. In dit geval hoef je alleen maar een accommodatie naar keuze uit te zoeken. Vanaf Utrecht naar Florence is de afstand ruim 1.350 kilometer en de totale reistijd bedraagt meer dan 13 uur. Dit is een flinke afstand en vaak wordt er tijdens de reis overnacht in Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk.

Ondanks de lange reis biedt een vakantie met eigen auto ook grote voordelen. Wanneer je ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan, dan ben je lekker flexibel en heb je alle vrijheid van de wereld. En ook qua kosten kan het voordelig zijn om met eigen auto te gaan. Verder kun je ervoor kiezen om in verschillende delen van Toscane te verblijven en deze helemaal zelf uit te zoeken via Booking.com. Hieronder vind je het volledige overzicht van aanbieders van losse accommodaties voor je zonvakantie in Toscane.