Auto huren Elba

Auto huren Elba

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Een auto huren op het Toscaanse eiland Elba kan op verschillende plekken. De autoverhuurbedrijven zijn te vinden op de voor de hand liggende plakken zoals op het vliegveld en bij de verschillende havens. Ook in en rondom de belangrijkste plaatsen op het eiland zijn een aantal verhuurbedrijven gevestigd.

Afhankelijk van het doel van je bezoek aan Elba en de wijze waarop je reist, verschilt het op welke plek je het beste een aan auto kunt huren. Als je op vakantie bent in Toscane en besluit om een dagje naar Elba te gaan, kom je met de boot aan in één van de havens. Vanuit Piombino is Portoferraio de meest voor de hand liggende optie. Kies je ervoor om naar Elba te willen vliegen, realiseer je dan dat er vanuit Nederland geen directe vluchten gaan. Overstappen op een Italiaans vliegveld is dan noodzakelijk voordat je landt op Campo nell’Elba.

Autoverhuur op het vliegveld van Elba

Het vliegveld van Elba heet Aeroporto di Marina di Campo en is aangelegd op zo’n beetje het enige vlakke stukje land op het eiland. Het vliegveld is maar klein en de meeste toeristen kiezen er dan ook voor om met de boot naar het eiland af te reizen. Maar goed, lang niet iedereen doet dat. En als je ervoor kiest om op Elba te vliegen en met de auto het eiland wilt verkennen, dan kun je ook hier gewoon een auto huren.

Het is aan te raden om op voorhand een auto online te reserveren om zeker te weten dat je direct vervoer tot je beschikking hebt bij aankomst. Het aantal autoverhuurbedrijven is veel minder dan op het vliegveld van Florence en Pisa. Om teleurstelling te voorkomen is het dus verstandig om ruim van te voren online een huurauto te reserveren. Hieronder vind je het overzicht met autoverhuurbedrijven op het vliegveld.

Weliswaar zijn het niet enorm veel verhuurbedrijven, maar op het moment dat je er tijdig bij bent, kun je gewoon een auto huren op de luchthaven van Elba.

Huurauto ophalen in Portoferraio

Als je met de boot de oversteek wacht vanaf Piombino naar Elba, dan is de kans groot dat je aankomt in de plaats Portoferraio. Deze stad is de hoofdstad van het eiland en vaak het vertrekpunt wanneer je Elba een dagje bezoekt. Vanaf hier kun je lekker naar het strand of bijvoorbeeld het huis van Napoleon bezoeken. Afhankelijk van wat het doel is van je bezoek, is het vaak fijn om direct een auto tot je beschikking te hebben. Hieronder vind je een overzichtje met verhuurbedrijven in Portoferraio. Deze autoverhuurders vind je direct bij aankomst met de boot in de Viale Elba.

  • Elbarent, Viale Elba
  • Happy Rent, Viale Elba
  • Rent Chiappi, Calata Italia
  • TWN Rent, Viale Elba

Goedkoop & betrouwbaar huren

Bij het huren van een auto in het buitenland is het van belang dat hier een goed gevoel bij hebt. Het autoverhuurbedrijf moet betrouwbaar zijn en goed staan aangeschreven. Zorg ervoor dat je de reviews goed leest en dat je de auto ook goed verzekerd. Spendeer hier liever een paar euro meer aan dan dat je kiest voor de goedkoopste aanbieder.

Wanneer je een huurauto online reserveert, kun je direct alle reviews lezen. Bij een online reservering sluit je gelijk een verzekering af. Check bij het afsluiten of de dekking voldoet aan je wensen. Doorgaans is het verstandiger om hier niet op te besparen, want mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan scheelt dit veel tijd en ellende. Een andere tip is dat het hierna niet meer nodig is om bij het afhalen van de auto nog een extra of verhoogde verzekering af te sluiten. Vaak proberen de lokale verhuurbedrijven nog of het mogelijk is om wat extra’s te verdienen door je bang te maken. Hier hoef je niet gevoelig voor te zijn, want bij het online afsluiten heb je hier al goed over na kunnen denken.

Bij het in ontvangst nemen van de huurauto moet je goed kijken of alle beschadigingen op het formulier worden vermeld. Loop daarom een of meerdere rondjes om de auto heen en benoem alles wat je ziet. Krasjes, deukjes of andere kleine beschadigingen moeten worden genoemd en zowel de huurder als de verhuurder moeten hiervoor tekenen. Als je dit van tevoren goed doet, dan weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan bij het inleveren.