Poppi

Poppi

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Poppi is een klein plaatsje in de omgeving van Arezzo in het oosten van Toscane. Als je de kaart van Italië bekijkt, vind je het plaatsje iets ten noorden van Arezzo vlakbij de grens met Emilia-Romagna. In totaal wonen er ruim 6.000 mensen in het stadje. Net als veel andere Toscaanse steden en plaatsen ligt ook Poppi boven op een berg, de hoogte hiervan bedraagt bijna 500 meter wat een fantastisch uitzicht biedt over de directe omgeving.

Welke informatie vind je op deze pagina

Op deze pagina helpt je zo veel mogelijk informatie en inspiratie te vinden voor je vakantie of reis naar dit deel van Toscane. De onderwerpen op deze pagina staan hieronder:

Accomodaties in Poppi en omgeving

In en rondom Poppi zijn veel leuke accomodaties te vinden om tijdens je vakantie te verblijven. In dit deel van Toscane vind je landelijk gelegen campings, vakantiehuizen met een prachtig uitzicht of zwembad en B&B’s.

Overzicht met hotels, B&B’s en appartementen

Geselecteerde aanbieders van vakantiehuizen, villa’s & agriturismo’s

Overzicht met aanbieders voor campings & vakantieparken

Wat te zien en te doen in Poppi?

Wat te zien en te doen in Poppi? De belangrijkste toeristische trekpleister is het kasteel wat luistert naar de naam Castello dei Conti Guidi. Naar het schijnt heeft dit kasteel als inspiratie gediend voor het Palazzo Vecchio in Florence. Verder vind je in het centrum van de stad de 17e eeuwse kapel Oratorio della Madonna del Morbo.

Bezienswaardigheden

Het kasteel van Poppi

Dit 12e eeuwse kasteel kun je van veraf al zien liggen en is meer dan de moeite waard om een bezoekje te brengen. Alleen het uitzicht bij het kasteel zorgt ervoor dat je terugkijkt om een geslaagde dag. Doordat het kasteel op ruim 400 meter hoogte ligt, kun je de Casentino vallei volledig zien liggen.

Het kasteel zelf is vrij eenvoudig te bereiken en bovenop de heuvel is voldoende parkeergelegenheid om je auto netjes te parkeren. Als je het kasteel goed wilt bekijken, dan heb je hier 2 tot 3 uurtjes de tijd voor nodig. Binnenin moet je een aantal trappen op en af om alle opengestelde plekken te kunnen bereiken. De klokkentoren en de kapel mag je bij een bezoekje absoluut niet missen

Eenmaal weer buiten dan  is er de mogelijkheid om wat te eten. Verwacht hier niet al te veel van, maar na een ochtendje of middagje in het kasteel om slenteren, staat deze eetgelegenheid precies op de juiste plek.

Poppi op de kaart