Pistoia Toscane

Pistoia

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Pistoia is een vrij grote stad in het noorden van Toscane en heeft bijna 90.000 inwoners. Pistoia is net als veel andere Toscaanse steden de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Als je de kaart van Italië erbij pakt, zie je dat deze stad is ingesloten door de Toscaanse hotspots Florence, Lucca en Pisa.

Dit neemt niet weg dat Pistoia niet de moeite waard is om te bezoeken. De stad en haar omgeving zijn een ideale bestemming om je vakantie te vieren. De omgeving is prachtig groen gekleurd, in het centrum van de stad zijn veel interessante bezienswaardigheden en een aantal andere Toscaanse trekpleisters zijn in de directe nabijheid. Op ToscaneGuru.nl hebben we alles voor je op een rijtje gezet voor een heerlijke vakantie!

Welke informatie vind je op deze pagina

Deze pagina voorziet je in zo veel mogelijk informatie en inspiratie om je vakantie of reis naar dit deel van Toscane zo goed mogelijk te plannen. De onderwerpen op deze pagina zijn als volgt:

Top 5 reisaanbieders van ToscaneGuru.nl

Om je vakantie of reis naar Pistoia zo aangenaam mogelijk te maken, wil je natuurlijk verblijven in de accommodatie die het beste bij jou past. Voor het kiezen van het leukste hotel, een agriturismo of een vakantiehuis of camping in de prachtige Toscaanse natuur heeft ToscaneGuru.nl een aantal reisaanbieders geselecteerd. Bekijk hiervoor het onderstaande overzicht.

Naast de hierboven genoemde aanbieders kun je ook rechtstreeks een accommodatie online boeken. Via het onderstaande kaartje vind je alle accommodaties in dit gebied. Of je nou op zoek bent naar een vakantiehuis, een B&B of een agriturismo… nagenoeg succes gegarandeerd. Door te klikken op de blauwe icoontjes, kun deze allemaal gedetailleerd bekijken 😉

Booking.com

Wat te zien en doen in Pistoia?

Wat te zien en te doen in Pistoia? Als je in de stad en haar omgeving bent, dan zijn er voldoende dingen die kunt bezichtigen. Het is bijzonder leuk om het historische centrum van de stad te voet te verkennen. Alle bezienswaardigheden in de stad kun je zodoende op je gemakje bekijken. In het onderstaande overzicht vind je een aantal tips met bezienswaardigheden die je gerust op je shortlist kunt zetten.

Bezienswaardigheden in Pistoia

 • Piazza del Duomo, het centrale plein
 • De Dom van Pistoia
 • Palazzo Comunale
 • Baptisterium uit de 17e eeuw
 • Het 11e eeuwse Palazzo dei Vescovi
 • Ospedale del Ceppo
 • Piazza della Sala
 • La Giostra dell’Orso
 • Zoo of Pistoia, de dierentuin
Ospedale del Ceppo, het middeleeuwse ziekenhuis van Pistoia

Tips

Parkeren

Het centrum van de stad is lang niet zo druk als de centra van Florence, Pisa of Siena. Daardoor is het over het algemeen vrij eenvoudig om een parkeerplek te vinden. Net als bij de andere steden staat vrij goed aangegeven hoe je de parkeergelegenheden in het centrum het beste kunt bereiken. Hiervoor dien je enkel de richtingaanwijzers goed te volgen. Het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon langs de kant van de weg te parkeren.

Hieronder een overzichtje met tips om te parkeren. Hiermee gaat het ongetwijfeld lukken om een plekje in het centrum van Pistoia te vinden.

 • Parcheggio Porta al Borga
 • Lingottino
 • Cavalotti
 • Misericordia
 • Metropark
 • Cellini
 • Pertini

B&B’s, hotels en appartementen in Pistoia

In de stad zelf verblijven en overnachten kan in één van de vele hotels, appartementen of B&B’s. Het grote voordeel van een verblijf in het centrum is dat je alle bezienswaardigheden op loopafstand hebt. Zodoende kun je het maximale uit je vakantie of stedentrip halen. Een ander bijkomend voordeel is dat je ook kunt kiezen uit de vele ristorantes, trattoria’s en osteria’s. Veel van deze eetgelegenheden hebben de aanduiding ‘typici Toscani’, oftewel typisch Toscaanse. Dit betekent dat alle gerechten van Toscaanse oorsprong zijn en volgens het authentieke recept worden bereid.

Vakantiehuizen, agriturismo’s campings in de omgeving

In de omgeving rondom de stad zijn veel leuke campings, agriturismo’s en vakantiehuizen te vinden. Doordat je net buiten de stad bent, kun je volop genieten van de prachtige omgeving. Op het typische Toscaanse platteland vind je de rust om heerlijk te kunnen genieten van een welverdiende vakantie. Een camping die absoluut kunnen aanraden is Barco Reale.

Geselecteerde aanbieders van vakantiehuizen, villa’s & agriturismo’s

Overzicht met aanbieders voor campings & vakantieparken

Pistoia op de kaart