Agriturismo in Toscane

Agriturismo

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Agriturismo is het Italiaanse woord voor een boerderij welke gericht is op toerisme. Vooral in de regio Toscane vind je zeer veel agriturismo’s waar je tijdens je vakantie kunt logeren of lekker uit eten kunt gaan.

In heel Italië zijn talloze vakantieboerderijen te vinden en dit geldt dus in het bijzonder voor ons geliefde Toscane. In de omgeving van Florence, Pisa, Siena, Lucca en in de Chianti streek vind je verschillende type agriturismo waar je je vakantie kunt doorbrengen. Wil je je vakantie doorbrengen boven op een Toscaanse heuvel tussen de cipressen? Of juist onderin de vallei? Op het Toscaanse platteland ga je je droombestemming ongetwijfeld vinden!

Overzicht met geselecteerde aanbieders van agriturismo’s

Wat is een agriturismo?

Hierboven staat al in het kort omschreven wat een agriturismo is, namelijk een vakantieboerderij waar je kunt overnachten of kunt eten. Maar wat moet je je hier nou precies bij voorstellen.

Het is belangrijk om te weten dat deze Italiaanse vakantieboerderijen eigenlijk nooit in de stad zijn. Op zich is dit natuurlijk ook wel logisch, want ook in Nederland staat een boerderij vrijwel nooit in de stad. Kortom, je bevindt je dus echt op het Toscaanse platteland.

Op dit type boerderijen is sprake van agricultuur, want naast dat het mogelijk is om te overnachten of om uit eten te gaan, worden er ook eigen producten verbouwd. Dit varieert van olijfolie tot jam en van wijn tot ham. Deze worden dan weer gebruikt bij het ontbijt of bij het diner.

Als je van plan bent om hier een keertje te logeren of om hier uit eten te gaan dan is het handig om over een auto te beschikken. Doorgaans stopt er geen bus voor de deur en daarom is eigen vervoer vaak noodzakelijk om zo eenvoudig mogelijk op de plaats van bestemming te komen.

Verschillende soorten agriturismo

Net als met andere type accommodaties zijn er ook zeer veel verschillende type agriturismo in Toscane te vinden. Hieronder vind je een overzichtje met de diverse mogelijkheden

  • Luxe agriturismo
  • Agriturismo met zwembad
  • Agriturismo aan de kust
  • Kindvriendelijke agriturismo
  • Wijnboerderij
  • Kleinschalige agriturismo

Zoals je kunt zien, is er dus een divers aanbod. Er zijn luxe vakantieboerderijen die van alle gemakken zijn voorzien zoals een zwembad, restaurant en beschikken over meerdere sterren. Terwijl je in het Toscaanse binnenland weer de mogelijkheid hebt om op een wijnboerderij te verblijven, zul je dit direct aan de kust veel minder vaak zien. En ook que grootte varieert het aanbod sterk. Sommige accommodaties zijn kleinschalig en beschikken maar over 4 kamers, terwijl andere juist groter zijn, over meerdere gebouwen beschikken en soms wel meer dan 20 kamers hebben.

Over smaak valt natuurlijk niet te te twisten. Dus wat de mooiste, de leukste of de beste vakantieboerderij van Toscane is, ligt natuurlijk helemaal aan je eigen voorkeuren. Geniet in ieder geval van je welverdiende vakantie in Toscane!