Pitigliano

Pitigliano

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Pitigliano ligt in het uiterste zuiden van de regio Toscane. Deze kleine Toscaanse stad is onderdeel van de zogenaamde ‘Borghi più belli’, de mooiste dorpjes van deze regio. Daardoor is Pitigliano in de vakantieperiode een zeer geliefde plek om te bezoeken. Het middeleeuwse karakter van het stadje en de historische bezienswaardigheden doet het bloed van velen sneller stromen. Op ToscaneGuru.nl lees je alles wat je moet weten voor je verblijf of een bezoek aan Pitigliano!

Welke informatie vind je op deze pagina

Op deze pagina over Pitigliano vind je informatie, inspiratie en tips om je vakantie of reis in dit deel van Toscane zo goed mogelijk te plannen. De onderwerpen op deze pagina zijn:

Top 5 reisaanbieders van ToscaneGuru.nl

In het uiterste zuiden van Toscane is het zeer fijn om je vakantie door te brengen. En bij een hele fijne vakantie hoort natuurlijk een hele fijne accommodatie. Daarom heeft ToscaneGuru.nl in het onderstaande overzicht de beste aanbieders opgenomen voor je verblijf. Vakantiehuizen, agriturismo’s, campings of gewoon een leuk hotel. Voor ieder wat wils 😉

In Zuid-Toscane zijn nog veel meer leuke accommodaties online te reserveren die niet via één van de bekende aanbieders is te boeken. Met behulp van het onderstaande kaartje vind je alle accommodaties in het stadje en haar directe omgeving. Klik om de blauwe icoontjes voor alle details en foto’s van de betreffende accommodaties. Succes gegarandeerd!

Booking.com

Wat te zien en te doen?

Wat te zien en te doen in Pitigliano? Vanwege het historische karakter van het centro storico is dit een heerlijk stadje om doorheen te slenteren. Doordat het centrum niet al te groot is, kun je dit eenvoudig te voet verkennen. Wanneer je dus een dagje niet bij het zwembad van je huisje of agriturismo ligt, is een bezoekje aan deze borgo più bello een goed idee. In het onderstaande overzicht vind je de belangrijkste bezienswaardigheden.

Verder valt er in de direct omgeving genoeg te verkennen. Ook die andere borghi piu belli Sorano en Sovana liggen zoals gezegd nagenoeg om de hoek.

Overzicht met bezienswaardigheden

 • Het middeleeuwse centrum van de stad
 • De historische fontein
 • Het Romeinse aquaduct
 • Het monument met de ezel
 • Palazzo Orsini
 • De kathedraal van Pitigliano
 • De stadsmuur, ter verdediging in lang vervlogen tijden

Het middeleeuwse centrum

Het historische centrum van Pitigliano

De historische fontein

Fontein in Pitigliano

Het Romeinse aquaduct

Aquaduct van Pitigliano

Het monoument met de ezel

Het standbeeld van de ezel, Pitigliano

De kathedraal van Pitigliano

Kathedraal van Pitigliano

De stadsmuur

Stadsmuur van Pitigliano
Giuliano Del Moretto / Shutterstock.com

Tips en praktische informatie

Parkeren

Doordat het historische centrum van de stad slechts beperkt toegankelijk is voor verkeer, moet je buiten de stadsmuur parkeren. Daarvoor zijn een aantal parkeergelegenheden beschikbaar net buiten de stadsmuur. Als je het stadje gaat bezoeken, dan zijn dit de plekken waar je je auto kwijt kunt. Overigens zijn dit wel plekken waar je betaald moet parkeren.

 • Parcheggio Santa Chiara
 • Piazza Pietro Nenni
 • Parcheggio di via Cardella
 • Parcheggio di via Ciacci

Vliegen naar Pitigliano

Wanneer je van plan bent om op vliegvakantie naar de omgeving van Pitigliano te gaan, dan zijn er meerdere mogelijkheden. Doordat het stadje in het uiterste zuiden van de regio ligt, kun je zowel op Florence of Pisa vliegen als op Rome of zelfs Perugia. In het onderstaande overzichtje zie je alle afstanden en reistijden. Op basis hiervan kun je gericht op zoek gaan naar beschikbare vluchten en vliegtickets.

 • Pisa; 240 kilometer afstand en 180 minuten rijden
 • Florence; 189 kilometer afstand en 165 minuten rijden
 • Rome; 155 kilometer afstand en 135 minuten rijden
 • Perugia; 120 kilometer afstand en 120 minuten rijden

Als je ervoor kiest om met het vliegtuig te gaan, dan moet je op het vliegveld wel een auto huren. Doordat Pitigliano in ‘the middle of nowhere’ ligt, zijn er geen rechtstreekse verbindingen met het openbaar vervoer. Daarom is het aan te raden om voorafgaand aan je reis een huurauto online te reserveren op het vliegveld van je keuze. Daarna is het onderweg een kwestie van genieten van het Italiaanse landschap!

B&B’s, hotels en appartementen in Pitigliano

Wanneer je van bent om Pitigliano te bezoeken tijdens je vakantie, dan is het leuk om in of nabij het stadje te verblijven. In het centrum zijn een aantal hotels, B&B’s en appartementen waar het prima toeven is. Wat dit extra leuk maakt, is dat je helemaal opgaat in de middeleeuwse sfeer van Pitigliano. Te voet kun je de belangrijkste bezienswaardigheden gemakkelijk bereiken. Verder zijn er een aantal leuke trattoria’s en osteria’s te vinden waar je typisch Toscaans kunt eten. Doorgaans is het tijdens de zomermaanden lekker druk in het stadje. Daarom is het aan te raden om je reis tijdig boeken. Via het onderstaande kaartje kun je eenvoudig zien welke hotels, B&B’s en appartementen er beschikbaar zijn.

Vakantiehuizen, agriturismo’s en campings in de omgeving

Wanneer een verblijf op het platteland rondom het stadje je meer aanspreekt, kun je kiezen voor een vakantiehuis, een agriturismo of een leuke camping. Hierdoor blijf je lekker weg uit de drukte en geniet je van de rust in de omgeving. Vanaf één van deze accommodaties kun je Pitigliano eenvoudig bezoeken. Verder kun je de omgeving verkennen en bijvoorbeeld een kijkje nemen in één van de andere ‘borghi più belli’. Sorano en Sovana liggen namelijk op slechts een steenworp afstand.

Geselecteerde aanbieders van vakantiehuizen, villa’s & agriturismo’s

Overzicht met aanbieders voor campings & vakantieparken

Pitigliano op de kaart