Verblijven in een stacaravan

Stacaravan

Alle aanbieders in een overzicht
Compleet overzicht met bezienswaardigheden
Tips & nuttige informatie voor je reis

Kamperen in een stacaravan op een Toscaanse camping is voor velen de ideale manier om de vakantie door te brengen. Italianen zijn helemaal gek van kamperen en dat merk je gelijk op het moment dat je op de camping aankomt. Als je als Nederlander een kampeervakantie in Italië wilt doorbrengen, betekent dat tevens een kennismaking met de Italiaanse gastvrijheid. Dit houdt in dat je van harte welkom bent om aan te schuiven bij de lunch of het diner. En dit geeft je vakantie net dat beetje extra. Via ToscaneGuru.nl ga je ongetwijfeld die gezellige camping vinden voor een heerlijke kampeervakantie!

Overzicht met geselecteerde aanbieders van stacaravans

Overal in Toscane zijn campings te vinden waar je in een stacaravan kunt verblijven. In de regio is er een divers aanbod en dit is voor een groot gedeelte afhankelijk van het gebied wat je bezoekt. Het binnenland van de regio is niet te vergelijken met de Toscaanse kust. En hoewel de Toscaanse kust wel iets weg heeft van Elba, is het eigenlijk toch weer helemaal anders.

Stacaravan aan de kust

Langs de 250 kilometer lange kust van Toscane zijn veel bekende badplaatsen te vinden. De belangrijkste voorbeelden hiervan zijn Forte dei Marmi, Viareggio, Marina di Pisa, Livorno, Vada en Cecina. Ongetwijfeld zijn er nog een paar overgeslagen. Maar waar het omgaat, is dat je in en rondom deze plaatsen heerlijk kunt kamperen. In een tent, in een glamptent, maar zeker ook in een stacaravan.

Kamperen in een stacaravan aan de kust bezorgt je het ultieme vakantiegevoel. Wat is er nou mooier dan wakker worden met het geluid van de zee. Of het gevoel dat je binnen 5 minuten een duik in de Ligurische of Tyrreense Zee kan doen. En wat dacht je ervan om vanaf het strand de zon in de zee onder te zien gaan?

Kamperen op Elba

Als je wilt kamperen op Elba, dan kun je hier op twee manieren komen. De eerste optie is om met de auto vanuit Nederland naar Piombino te rijden en de oversteek naar Elba met de boot te maken. Het voordeel hiervan is dat je veel eigen spullen kunt meenemen. De tweede manier is om te vliegen op een Italiaanse luchthaven en hier de overstap naar Elba te maken.

Net als in het binnenland en de kust zijn er op het eiland veel campings te vinden. En ook hier is het mogelijk om in een stacaravan te verblijven. Over het algemeen is dit een luxe manier van om je vakantie door te brengen. Stacaravans op Italiaanse campings zijn vaak van alle gemakken voorzien. Hierbij moet je denken aan een lekker bed, een keuken, airconditioning en tuinmeubilair. Heel veel meer heb je tijdens een kampeervakantie toch niet te wensen..?

Luxe stacaravan in het Toscaanse binnenland

Het binnenland van onze geliefde regio kan op sommige bestemmingen een wat luxer karakter hebben. Naast de duurdere hotels en vakantievilla’s zijn hier ook luxe stacaravans te huur. De campings waar je deze vindt, beschikken over alle faciliteiten die je je maar kunt wensen. De caravans zelf hebben alles wat je nodig hebt, maar ook op het terrein is genoeg te doen en te beleven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een animatieteam, één of meerdere zwembaden met glijbanen, restaurants en nog heel veel meer!